Datacenter baseres på open source

01/02/2013 12:42

Ritzau

Faxe Kommune har implementeret endnu en Open Source løsning på IT-området og sparet kommunekassen for et stort beløb. Open source er betegnelsen for en gratis software.

Det drejer sig denne gang om at kommunen er gået fra brug af softwaren VM Ware i datacenteret til at basere datacenteret på softwaren Xen. Dette som et godt alternativ til de mere kommercielle løsninger.

”Det er skrevet ind i kommunens IT- og Digitaliseringsstrategi at brugen af Open Source løsninger skal prioriteres” fortæller borgmester Knud Erik Hansen. Han glæder sig over, at kommunekassen denne gang slap får en udgift på flere hundrede tusinde til kommercielle licenser. Med det nye virtuelle miljø bliver der lavere IT omkostninger tilknyttet, og således har Faxe Kommune formået, at spare på skatteydernes penge.

Brugen af Open Source er en af de grundlæggende prioriteter i kommunen. Xen løsningen er lavet sammen med leverandøren Casalogic, der leverer professionel Open Source Software til offentlige og private virksomheder.

Faxe Kommune er allerede kendt for at bruge Open Source softwareløsninger, idet der tidligere er implementeret sådanne løsninger på IP telefonien, digital dokumenthåndtering, firewall, skolenet og platformen bag den kommunale hjemmeside.
 

Mest Læste

Annonce