De uanbringelige unge får fint besøg

Velfærd

11/6/98 10:58

Suleman Haider

De "uanbringelige unge" på institutionen Solhaven i Nordjylland får onsdag den 11. november besøg af Folketingets Socialudvalg samt socialminister Karen Jespersen (S).

Solhaven henvender sig til unge, der er opgivet af det etablerede behandlingssystem. Institutionen har gennem årene vist, at selv uanbringelige unge kan bringes på ret spor.

De resultater, der er opnået på Solhaven, har vakt så megen opmærksomhed, at formanden for Folketingets Socialudvalg, Villy Søvndal (SF), har valgt at besøge stedet sammen med hele socialudvalget.

- Det står helt klart, at der er brug for flere døgninstutionspladser for børn og unge. Men før vi tager hul på finanslovsforhandlingerne, vil vi gerne rundt og se på nogle institutionsformer for bedre at kunne vurdere, hvad det er, vi har brug for, siger Villy Søvndal til Ritzaus Bureau.

Han mener, at børn med så store sociale problemer, som dem, der er anbragt på Solhaven, klart bør opprioriteres økonomisk.

- Man taler for tiden om, at pengene skal bruges til de, der for alvor har brug for hjælp. Her har vi med børn at gøre, der "for alvor" betaler prisen for voksnes svigten, siger Villy Søvndal.

Succesen på Solhaven har været medvirkende til, at det allerede er planlagt at etablere et sted i Århus Amt, som henvender sig til samme type af unge.

Redaktør på tidsskriftet Social Kritik, Benny Lihme, er i disse måneder ved at lægge sidste hånd på en bog om Solhavens metoder. Sponsorer bag bogen er Socialministeriet og Egmont Fonden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.