De uanbringelige unge får fint besøg

Velfærd

11/06/1998 12:58

Suleman Haider

De "uanbringelige unge" på institutionen Solhaven i Nordjylland får onsdag den 11. november besøg af Folketingets Socialudvalg samt socialminister Karen Jespersen (S).

Solhaven henvender sig til unge, der er opgivet af det etablerede behandlingssystem. Institutionen har gennem årene vist, at selv uanbringelige unge kan bringes på ret spor.

De resultater, der er opnået på Solhaven, har vakt så megen opmærksomhed, at formanden for Folketingets Socialudvalg, Villy Søvndal (SF), har valgt at besøge stedet sammen med hele socialudvalget.

- Det står helt klart, at der er brug for flere døgninstutionspladser for børn og unge. Men før vi tager hul på finanslovsforhandlingerne, vil vi gerne rundt og se på nogle institutionsformer for bedre at kunne vurdere, hvad det er, vi har brug for, siger Villy Søvndal til Ritzaus Bureau.

Han mener, at børn med så store sociale problemer, som dem, der er anbragt på Solhaven, klart bør opprioriteres økonomisk.

- Man taler for tiden om, at pengene skal bruges til de, der for alvor har brug for hjælp. Her har vi med børn at gøre, der "for alvor" betaler prisen for voksnes svigten, siger Villy Søvndal.

Succesen på Solhaven har været medvirkende til, at det allerede er planlagt at etablere et sted i Århus Amt, som henvender sig til samme type af unge.

Redaktør på tidsskriftet Social Kritik, Benny Lihme, er i disse måneder ved at lægge sidste hånd på en bog om Solhavens metoder. Sponsorer bag bogen er Socialministeriet og Egmont Fonden.

Mest Læste

Annonce