Det siger politikerne om Bødskovs farvel som minister

Politik

10/12/13 4:28

Læs her, hvad de forskellige politikere siger om Mortens Bødskovs farvel som justitsminister.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er fortørnet over, at Bødskov ikke har givet den rigtige forklaring på, at Folketingets Retsudvalg ikke måtte besøge Christiania i februar 2012:

- Indtil i går fasthold justitsministeren, at det drejede sig om politidirektørens kalender. I går erkendte han så, at det ikke var sandt, det var konstrueret, en decideret løgn.

- På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister.

 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt siger til TV2 News, at hun "accepterer de parlamentariske spilleregler".

- Det er en besked, jeg er rigtig, rigtig ked af at modtage. Morten Bødskov har været en fremragende minister, der har kastet sig over et utroligt vanskeligt område med flid og dygtighed.

- Jeg har været glad for at have ham på mit hold, siger Helle Thorning-Schmidt.

 

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kalder justitsminister Morten Bødskovs (S) beslutning om at træde tilbage for "beklagelig, men uundgåelig".

- Har haft en god ministerkollega i Bødskov. Tak for samarbejdet. Beklagelig, men uundgåelig beslutning han har truffet. Respekt for det, skriver Vestager på Twitter.

 

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er tilfreds med Bødskovs farvel.

- Det er godt, at Morten Bødskov nu endelig har indset det uundgåelige: At han måtte stoppe som minister. Det undrer mig, at han ikke gjorde det allerede i morges, men bedre sent end aldrig.

 

Karsten Lauritzen, Venstres retsordfører, kalder Bødskovs beslutning for "rigtig og klog":

- De sidste 24 timer har været et meget uskønt forløb, og det havde måske været bedre, hvis justitsministeren havde nået frem til den erkendelse, som vi andre har haft på fornemmelsen, lidt før.

 

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der har været central i sagen, så ingen anden mulighed for Bødskov:

- Sådan må det være. Der var ikke anden mulighed. Han stod med ryggen mod muren. Jeg synes, han skulle have gjort det i går aftes, da han indrømmede, at han havde løjet for Folketinget, men han valgte at gå planken ud, siger Pia Kjærsgaard.

 

Formanden for Folketingets Retsudvalg, SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, slår fast, at Bødskov ikke skulle have løjet:

- Det har været et rodet og uskønt forløb. Det er klart, at ministeren ikke burde have givet urigtige oplysninger til retsudvalget.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.