DI: Ny rapport viser nye veje for svage ledige

Velfærd

23/4/14 10:29

Tværfaglige teams hjælper de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere til at lave planer om job eller uddannelse.

En målrettet indsats for de allersvageste kontanthjælpsmodtagere har en effekt.

For fire ud af 10 lykkes det at få lavet planer med et klart mål om job eller uddannelse, viser en ny rapport fra Rambøll, der har evalueret en landsdækkende indsats.

Hos DI, Dansk Industri, håber man, at rapporten er udtryk for en ny måde at tænke på.

- Vi skal bruge de ressourcer, vi har. Der er brug for alle hænder. Det kan ikke nytte noget, at der går nogen, som har en ressource og et potentiale, der ikke bliver brugt. Så de skal da bestemt hjælpes til at komme ud og få et arbejde, siger underdirektør i DI, Steen Nielsen.

DI's opfordring til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er, at man skal lytte til Rambølls undersøgelse, der viser, at der er et uudnyttet potentiale.

- Og så må resultaterne af undersøgelsen indgå i de overvejelser, som regeringen har, så det ender med, at vi kan udnytte flere af de ressourcer, der er tilstede og få bragt nogen af de svage ledige tættere på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

- Det er ikke mangel på interesse fra virksomhederne, der er barrieren, men snarere, om man fra jobcentrenes side er klar til at hjælpe folk videre mod et job, mener han.

Planen er da også, at indsatsen skal føres videre i den nye beskæftigelsesreform, der er på trapperne, men lader vente på sig.

Ifølge Mette Frederiksen viser rapporten, at det er en skrøne, at de svageste kontanthjælpsmodtagere ikke vil eller kan arbejde.

Hun er ved at rulle regeringens reform ud med nye krav til netop de svageste i systemet.

Over for Politiken hæfter ministeren sig især ved, at tre ud af fire unge under 30 år i den mest sårbare gruppe drømmer om at komme i arbejde. I gruppen over 30 år gælder det for knap halvdelen.

Den positive udvikling er sket efter, at 17.000 af de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere har fået deres sager gennemgået af tværfaglige teams af socialrådgivere, læger, psykiatere og misbrugskonsulenter.

Indsatsen, der blev tildelt 115 millioner kroner, har løftet dem, der ellers var "ude af stand til at deltage i aktiv beskæftigelsesrettet indsats", lyder det.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.