Eldrup afløser Nyrup på formandspost vindmøllecenter

Ledelse

06/12/13 10:12

Dongs tidligere direktør Eldrup afløser tidligere statsminister Nyrup som formand i testcenter for vindmøller.

Den detroniserede Dong-direktør Anders Eldrup bliver formand for LORC testcenter i Lindø Industripark. Han afløser tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, oplyser LORC.

- Anders Eldrup har et indgående kendskab til vindmøllebranchen. Og jeg er meget glad for, at han uden tøven sagde ja til at overtage ansvaret for udviklingen af LORC, siger Poul Nyrup Rasmussen i en kommentar.

Nyrup har gennem de seneste fire år været en central drivkraft i LORC, der er dannet for at tiltrække produktionsvirksomheder, vækst og nye arbejdspladser til Lindø Industripark.

- LORC er et ambitiøst projekt. En lille organisation med en stærk vilje og tro på, at det kan lade sig gøre at lave førende testfaciliteter, der reelt vil rykke industrien videre. Jeg glæder mig meget til arbejdet, siger Anders Eldrup.

LORC står lige nu for en af verdens mest avancerede indendørstest af hele vindmøllehuse - naceller. Testcentret skal være med til at bevare unik knowhow om vindmøller i Danmark.

Det er en række centrale spillere i, der står bag LORC. Og fokus er ud over viden at skabe vækst og nye job på Nordfyn.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.