Enhedslisten: Regeringen fanget i nyt løftebrudEnhedslisten: Regeringen fanget i nyt løftebrud

Politik

19/12/2013 10:43

Beskæftigelsesministeren fordrejer virkeligheden, lyder kritikken efter aftale om en reform af sygedagpengene.

Enhedslisten bryder sig ikke om onsdagens brede forlig i Folketinget om en sygedagpengereform.

Venstrefløjspartiet går til hårdt angreb på regeringen, som beskyldes for at begå et "nyt løftebrud" sammen med højrefløjen, lyder det.

Samtidigt er der tale om et "alvorligt svigt over for syge mennesker", siger partiets socialordfører, Finn Sørensen, i en pressemeddelelse:

- Regeringen gik til valg på at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Men nu forkorter de i stedet den periode, hvor man kan modtage sygedagpenge, så man falder ud på en langt lavere ydelse allerede efter fem måneder, siger han.

- Det er et klokkeklart løftebrud fra regeringens side, tilføjer socialordføreren.

Et af de helt centrale punkter i onsdagens aftale er, at den såkaldte varighedsbegrænsning på 52 uger fjernes.

Begrænsningen har betydet, at tusindvis af personer hvert år mister deres ret til sygedagpenge, og at nogle af disse helt mister retten til offentlig forsørgelse.

- Det absolut vigtigste er, at vi får afskaffet den varighedsbegrænsning, der i dag betyder, at syge mennesker er i risiko for at miste deres forsørgelsesgrundlag, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Men Finn Sørensen fra Enhedslisten langer ud efter Mette Frederiksen for at "fordreje virkeligheden":

- Det er selvfølgelig positivt for dem, der ikke er berettiget til kontanthjælp, at de fremover vil kunne modtage en ydelse, når de mister sygedagpengene, siger han.

- Men der er jo tale om en langt lavere ydelse end sygedagpengene. Så det har intet at gøre med at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge, som man lovede inden valget.

- Tværtimod vil man fremover miste sygedagpengene allerede efter fem måneder, tilføjer Finn Sørensen.

Aftalen om en sygedagpengereform er indgået mellem regeringen og alle partier i Folketinget med undtagelse af netop Enhedslisten.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce