Eurovision-udgifter vokser med ekstra 22 millioner

Ledelse

05/5/14 8:13

Nick Allentoft

Det er jo fup og svindel, siger politiker efter notat afslører nye millionudgifter til det store show.

Det internationale melodi grand prix i denne uge viser sig at blive mindst 22,8 millioner kroner dyrere for de danske skatteydere end hidtil forventet, skriver metroxpress.

Danmarks Radio har måttet lægge ud for millionbeløbet, da Projektselskabet under Wonderful Copenhagen er løbet tør for penge. Det fremgår af et fortroligt notat fra Region Hovedstaden, der skal behandles tirsdag.

De ekstra millioner kroner kommer oven i de knap 50 millioner kroner, som politikerne allerede har givet for at ombygge det tidligere B&W-værft.

Overforbruget forarger den borgerlige lejr i København. 

- Det er jo fup og svindel det hele, hvor de er kommet med for små beløb, bare for at vi skulle sige ja. Nu kommer ekstra­regningerne, siger Lars Dueholm, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance, til metroxpress.

Blandt andet har det vist sig, at udgifterne til sikkerhed bliver 5,6 millioner kroner i stedet for de budgetterede 0,9 millioner, og kloakken har vist sig at være defekt.

Derudover kan udgifter til tag og kabelføring ende i en retssag mellem DR og det offentlige. Uenigheden beløber sig mellem 10 og 12 millioner kroner ifølge notatet. 

Hverken overborgmester Frank Jensen (S), regionsformand Sophie Hæstorp (S) eller Wonderful Copenhagen har lyst til at udtale sig.

Den oprindelige bevilling for det store show lød ifølge metroxpress på 30,85 millioner kroner. Siden er der givet tocifrede millionbeløb i ekstrabevillinger. Og nu er den nye estimerede pris oppe på 73-80 millioner kroner. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.