FAKTA: Det skal Skattesagskommissionen

Politik

07/10/13 9:45

Skattesagskommissionen indledte sit arbejde i august sidste år. Her er, hvad kommissionen skal finde svar på.

Bisidderne i Skattessagskommissionen har nu fået grønt lys til at vise deres klienter det anonyme brev, der blev sendt til Skattesagskommissionen 19. september.

Det har Skattesagskommissionen afgjort mandag. Vidnerne må se brevet tirsdag klokken 12.

* Skattesagskommissionen er nedsat for at undersøge, om Skatteministeriets daværende top med skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen har forsøgt at påvirke Skat Københavns behandling og afgørelse af S-leder Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag.

Her skal kommissionen særligt se på møder og udveksling af notater og mails mellem Skatteministeriet og Skat København i perioden fra juni 2010, hvor spørgsmålet om Kinnocks skattepligt blev rejst i medier og frem til afgørelsen af skattesagen i september 2010.

* Derudover skal kommissionen afklare, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag til pressen op til folketingsvalget 2011.

* På baggrund af undersøgelsen og afhøringen af 46 vidner skal kommissionen, der er nedsat af justitsministeren, ifølge kommissoriet blandt andet foretage en vurdering af, om "der foreligger grundlag for, at det offentlige søger nogen draget til ansvar".

* Kommissionen skal også komme med forslag til "ændringer af love, administrative bestemmelser eller administrativ praksis, som undersøgelsen kan begrunde".

* Skattesagskommissionens rapport ventes fremlagt til næste forår.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce