FAKTA: Her er forløbet i Zornig-sagen

Politik

11/12/2013 12:35

I august lovede Annette Vilhelmsen en million til Lisbeth Zornig. Tirsdag skal ministeren i samråd om sagen.

* 23. august: Socialministeriets pressechef og pressechefen for Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på kanten koordinerer udsendelsen af en pressemeddelelse om en pulje på én million kroner til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

De bliver enige om at udsende pressemeddelelsen på forskellige tidspunkter, så det undgår at se "meget aftalt ud", skriver Politiken.

* 26. august: Puljen på én million kroner offentliggøres.

* 29. august: 18 dage før ansøgningsfristen til puljen siger socialminister Annette Vilhelmsen (SF) til Lisbeth Zornig, at der er en million kroner til hendes projekt Stemmer på kanten.

På det tidspunkt har Zornig ikke søgt midlerne endnu.

* 30. august: Ifølge en sms-korrespondance, som Jyllands Posten har fået aktindsigt i, skriver Socialministeriet i en sms til Zornig, at man ønsker at ordne det praktiske, så pengene kan sendes af sted.

* 5. september: Vilhelmsen hæver puljebeløbet fra én til to millioner kroner.

* 14. september: Ministeriet modtager en ansøgning til puljemidlerne fra Zornig.

* 16. september: Der er ansøgningsfrist.

* 19. september: Vilhelmsen giver puljemidler til Zornig på én million kroner, og én million til deling mellem 16 andre projekter.

* 23. september: Puljens modtagere offentliggøres.

* 13. november: Vilhelmsen siger i en debat i folketingssalen, at Zornig efter ministerens for tidlige løfte har ansøgt på fuldstændig lige vilkår, og hendes ansøgning er blevet vurderet på de samme vilkår, som de øvrige ansøgninger.

* 19. november: Vilhelmsen sender en redegørelse om sagen til Folketingets Socialudvalg.

* 20. november: Vilhelmsen afviser i en debat i folketingssalen, at puljen er blevet oprettet til Zornigs Stemmer på kanten.

11. december: Vilhelmsen skal i samråd om sagen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce