FAKTA: Her er hovedpunkterne i omstridt skattenotat

Politik

08/10/2013 10:05

Der er tvivl om, hvem der er ophavsmand til omstridt notat på ni sider i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Skattesagskommissionen skal kaste lys over, hvad der skete i forbindelse med Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Et omstridt notat på ni sider vurderer, at Stephen Kinnock med stor sandsynlighed er skattepligtig i Danmark.

Skat København afgør 16. september 2010, at Stephen Kinnock ikke er skattepligtig i Danmark. En uge før folketingsvalget september 2011 bringer BT en historie om skatteafgørelsen på baggrund af de fortrolige dokumenter. Skatteministeriet anmelder lækagen til politiet.

Redaktionschef på dagbladet BT Simon Andersen har overfor skattekommissionen sagt, at han har udarbejdet arbejdsnotatet.

En anonym person hævder imidlertid i et brev til skattekommissionen ifølge Berlingske, at notatet er udarbejdet af indehaveren af et advokatfirma i provinsen efter anmodning fra et ledende Venstre-medlem.

Her er uddrag af det omstridte notat om det nuværende statsministerpars skatteforhold:

* Meget taler for, at Stephen Kinnock vil være skattepligtig til Danmark og skattemæssigt hjemmehørende til Danmark for 2009, om end afgørelsen naturligvis baseres på et skøn.

* Stephen Kinnock har siden 2004 haft bolig i Danmark.

* Stephen Kinnock har oplyst, at "vores hjem er helt og aldeles her på Østerbro" og han har på andre lignende måder tilkendegivet, at han hører "til her.”

* Helle Thorning-Schmidt har oplyst, at Stephen Kinnock har opholdt sig under 180 dage i Danmark, nemlig 33 weekender. Hvilket svarer til 132 skattedage (fredag til mandag morgen.) Skat har fastslået, at de 180 dage normalt accepteres som et maksimum, men det følger af forståelsen, at dette maksimum "kun" kan udnyttes af personer, der synes at have deres samlede livsinteresser i et andet land, og hvor der ikke er diskussion om, hvorvidt opholdet i Danmark har karakter af ferie.

* Dertil kommer, at parret ved en række lejligheder har givet udtryk for, at Stephen Kinnock har opholdt sig langt mere i Danmark end de angivne 33 weekender.

* Samlet set kan det gøres gældende, at Stephen Kinnock har bolig i Danmark, at Stephen Kinnock har sine personlige livsinteresser i Danmark, at tilknytningen til Schweiz alene er arbejdsmæssig, at Stephen Kinnocks "ophold på ferie" i Danmark ikke har midlertidig karakter, men har stået på i fem-seks år, at Stephen Kinnock har udført arbejde under sit ophold i Danmark, og at hans ophold i Danmark har været betydeligt, men ikke er dokumenteret værende ud over 180 dage, hvilket alene vil give fuld skattepligt.

Kilde: journalistforbundet.dk

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce