FAKTA: Sådan blev Bødskovs bortforklaring fjernet

Politik

15/01/2014 12:21

Bødskov var tidligt parat til at beklage forkerte oplysninger, men det blev fjernet fra pressemeddelelse.

Justitsministeriet udsendte den 19. november 2013 en udtalelse fra Morten Bødskov om Retsudvalgets besøg på Christiania. Statsministeriet fik tidligere samme dag til orientering tilsendt to udkast til denne udtalelse.

Begge udkast er sendt fra Justitsministeriets departementschef Anne Kristine Axelsson til Christian Kettel Thomsen, departementschef i Statsministeriet.

I det første udkast fra klokken 11.24, fremgår det, at der er blevet fabrikeret en undskyldning for at aflyse et besøg på Christiania:

"Da formanden (formand for Retsudvalget, SF's Anne Baastrup, red.) ikke måtte oplyse Retsudvalget om det konkrete trusselsbillede, blev det aftalt, at der skulle afholdes et møde i Retsudvalget med justitsministeren netop den dag, besøget skulle være afholdt, så formanden for Retsudvalget kunne bruge dette møde samt politidirektøren for Københavns manglende mulighed for at deltage i et forudgående møde om situation på Christiania som forklaring på, at besøget på Christiania måtte udskydes".

I andet udkast til pressemeddelelsen klokken 14.07 er det tilføjet, at Bødskov erkender at have givet et forkert billede, og at han beklager forløbet.

"Derfor blev det i lyset af den ekstraordinære situation aftalt, at der skulle afholdes et møde i Retsudvalget med justitsministeren netop den dag besøget skulle være afholdt, så formanden for Retsudvalget kunne bruge dette møde samt politidirektøren for Københavns manglende mulighed for at deltage i et forudgående møde om situationen på Christiania som forklaring på, at besøget på Christiania måtte udskydes".

"Set i bakspejlet skal jeg beklage, at jeg bidrog til, at Retsudvalget fik viderebragt et forkert billede af den egentlige begrundelse for, at besøget ikke kunne finde sted på det ønskede tidspunkt"

I den endelige pressemeddelelse fra den 19. november klokken 16.54 - også sendt fra Anne Kristine Axelsson til Christian Kettel Thomsen - er Bødskovs erkendelse af at have givet et "forkert billede" og hans beklagelse pillet ud.

Derudover fremgår det ikke længere, at undskyldningen for det aflyste besøg på Christiania er opfundet i Justitsministeriet.

"Da politidirektøren for København ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående møde inden besøget den pågældende dag, indstillede formanden i lyset af den ekstraordinære situation til udvalget, at besøget måtte udskydes".

Kilde: Svar fra Statsministeriet til Karsten Lauridsen (V).

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce