Folkebevægelsen mod EU skifter parlamentariker

Politik

17/01/2014 12:18

Danmark får en ny EU-parlamentariker, når Søren Søndergaard stopper i EU-parlamentet til februar.

Den 5. februar sætter et nyt ansigt sig i stolen som repræsentant for Folkebevægelsen mod EU i Bruxelles og Strasbourg.

Pladsen i Europa-Parlamentet bliver besat af 28-årige Rina Ronja Kari, Bevægelsens spidskandidat til parlamentsvalget i maj.

Således erstatter hun Søren Søndergaard, der siden 1. januar 2007 har været Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-parlamentet.

Han meddelte allerede for et år siden, at han ikke genopstiller - og det giver dermed plads til Rina Ronja Kari.

- Det giver mig et større indblik i EU's måde at arbejde på. Det er en enorm styrke, at jeg går ind i en valgkamp efter at have fulgt arbejdet så tæt, siger hun til Altinget.

Rina Ronja Kari har i januar fulgt Søren Søndergaard for at kunne få en god start på sit nye job.

- Jeg glæder mig meget til det store arbejde i EU-parlamentet. Jeg har været glad for og imponeret af Sørens store arbejde i Bruxelles de sidste syv år, siger hun i en pressemeddelelse på Folkebevægelsens hjemmeside.

I sin tid som repræsentant i Europa-Parlamentet har Søren Søndergaard især arbejdet med forfattningsmæssige spørgsmål, budgetkontrol, organiseret kriminalitet og EU’s krisepolitik.

Rina Ronja Kari overtager den 5. februar hans poster i parlamentets udvalg for forfatningsmæssige spørgsmål (AFCO) og budgetkontrol (CONT).

- Jeg kommer ikke til at revolutionere verden i Parlamentet på få måneder. Men jeg overtager Sørens udvalg og det arbejde, han har gjort blandt andet på godkendelsen af EU's budgetter, siger hun til Altinget.

Det er ikke første gang, at en dansk parlamentariker viger pladsen for en spidskandidat før valget. Jens-Peter Bonde fra JuniBevægelsen overlod før sidste valg sin plads i Parlamentet til spidskandidat Hanne Dahl. Hun kom dog ikke ind.

Rina Ronja Kari stiller op til Parlamentet for tredje gang, skriver Altinget.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce