Folketinget vil fortsætte ny debatform

Politik

07/05/2014 10:09

Freja Eriksen

Folketinget vil fortsætte ny "løssluppen" debatform, hvor partilederne frit kan fyre løs på statsministeren.

Det er ikke blevet så livligt, som Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), havde håbet på.

Men alligevel er den nye debatform i Folketinget, hvor partilederne frit kan stille spørgsmål til statsministeren i en time, en så stor succes, at der er opbakning til, at ordningen skal fortsætte.

Det siger Mogens Lykketoft efter et møde i Folketingets Præsidium.

- Vi havde møde forleden i Udvalget for Forretningsorden, hvor statsministeren gav udtryk for, at hun gerne fortsatte. Og vi nu har diskuteret det på et møde i præsidiet, hvor vi blev enige om indtil videre at fortsætte som nu, siger han.

- Jeg synes ikke, at der er nogen som helst anledning til at droppe det igen, siger Lykketoft, der om nogen står som fadder til den nye debatform, hvor han selv har opfordret Folketingets medlemmer til i højere grad at "slå gækken løs".

- Det er blevet knap så livligt, som jeg havde håbet på, men der er stadig mulighed for, at det retter sig hen ad vejen, siger Mogens Lykketoft.

Spørgetimen er blevet kritiseret for at leve lidt for godt op til sit navn i den forstand, at partilederne stiller en masse spørgsmål til hinanden uden samtidig at rutte med svarene.

Og opfordringen til at "slå gækken løs" i debatterne og eventuelt komme med tilråb og ytringer, delvist efter britisk forbillede, er det fortsat småt med at følge.

Til gengæld har folketingsmedlemmerne uhyre travlt med at være på Twitter under debatten, hvor der kommenteres livligt. Men ytringer i salen er stort set fraværende.

- Der er stadigvæk plads til forbedring, synes jeg, men det er jo ikke noget, vi kan diktere. Det må deltagerne selv finde ud af, siger han.

Men vi er meget tilfredse med, at spørgetimen er den time i Folketingets normale liv, der har allermest medieopmærksomhed. Så et af formålene har vi i hvert fald nået, lyder det fra Mogens Lykketoft.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce