Frederiksen: Lavere ledighed er ikke godt nok

Velfærd

26/9/13 9:33

Trods fine jobtal er Danmark endnu ikke i mål med at få nedbragt ledigheden, siger beskæftigelsesministeren.

Selvom der for første gang i fire år nu er under 150.000 ledige i Danmark, er der fortsat meget at gøre for at få beskæftigelsen på et fornuftigt niveau.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

- Det er positivt, at ledigheden går den rigtige vej, men vi er ikke i mål endnu.

- Som beskæftigelsesminister er jeg derfor i gang med at lave en ny beskæftigelsespolitik, der har fokus på at bringe ledige i varig beskæftigelse hurtigst muligt, siger hun.

Torsdag kom der nye tal for bruttoledigheden i Danmark fra Danmarks Statistik, der viser, at ledigheden faldt fra juli til august med 2200 personer til i alt 149.900.

Det er et fald på 0,1 procentpoint til nu 5,6 procent ledige, hvilket er det laveste niveau siden september 2009.

Mette Frederiksen understreger i forbindelse med offentliggørelsen af de nye ledighedstal, at der er et stærkt bindeled mellem beskæftigelse og uddannelse.

Derfor skal der sørges for, at de arbejdsløse har de bedste forudsætninger for at komme i beskæftigelse, siger hun.

- Vi skal i et samarbejde med uddannelsessystemet sørge for, at danskerne er opkvalificerede og parate til de jobåbninger, der viser sig her og nu.

- Men også til de job, der skabes fremover på virksomhederne, på anlægsprojekterne og i kølvandet på de store offentlige investeringer, der indgår i regeringens finanslovsforslag, siger beskæftigelsesministeren.

Bruttoledigheden er et udtryk for, hvor mange personer der modtager offentlige ydelser og samtidig står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Derfor påpeger flere økonomer, at de nye jobtal ikke tager højde for de mange tusinder, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Og derfor er det svært at få et reelt billede af, hvor meget af faldet i ledigheden der skyldes, at flere har fået et job.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce