Gymnasielærere ser ikke behov for skærpet talentkultur

Velfærd

20/12/13 9:27

Freja Eriksen

Ekstra talentudvikling til dygtige gymnasieelever kan medføre stress, advarer formand for gymnasielærere.

Regeringen vil sammen med Konservative og Venstre fremsætte et lovforslag med flere initiativer, der skal sikre, at også de allerdygtigste gymnasieelever bliver udfordret.

Blandt andet skal eleverne kunne tyvstarte en universitetsuddannelse samtidig med, at de stadig går på gymnasiet. 

Men man kan ende med at køre de talentfulde elever for hårdt, advarer formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, om.

- Mange af de dygtige studerende har meget høje ambitioner i forhold til alt, hvad de fortager sig, Og derfor er de i forvejen voldsomt pressede i gymnasiet, fordi de vil yde det ypperste. 

- Jeg tror, man skal passe på med, at man ikke presser de unge for meget. Vi ser jo et stigende antal gymnasieelever, der bukker under presset og går ned med stress, siger Annette Nordstrøm Hansen.

Hun påpeger, at der i forvejen hersker en talentkultur i gymnasierne, hvor der er ressourcer til at udvikle de dygtigste.

- Billedet med en manglende talentkultur ligger mange år tilbage. Især i forhold til de naturvidenskabelige fag har vi arbejdet meget med talentprogrammer, forskerspireprogrammer og så videre, siger formanden.

Hun påpeger også, at man skal være varsom med udelukkende at fylde elevernes hverdag med bøger og afleveringer.

- Man skal huske på, at unge også skal udfordres på det sociale område. Der er jo andre kompetencer end de faglige. Og de ekstra faglige tilbud må ikke ske på bekostning af de sociale kompetencer.

Regeringen foreslår desuden, at elever kan skrive på deres eksamensbevis, at de har taget fag, der ikke indgår i gymnasiets pensum.

Det har Annette Nordstrøm Hansen svært ved at se pointen i.

- Hvad skal de bruge ekstra udmærkelser til? Jeg kan slet ikke se behovet. De her elever får jo i forvejen meget høje karakterer. En studentereksamen skal være et bevis for det, man har lavet i gymnasiet. Og ikke alle mulige ekstrafag.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.