Holger K. Nielsen: Jeg fejlvurderede Dong-sagen

Politik

02/2/14 2:51

Udenrigsministeren havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvordan Dong-sagen ville blive kørt op.

Det var en overraskelse for den afgående udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), at seks af SF's folketingsmedlemmer var klar til at gå imod regeringens linje i Dong-sagen.

- De gange, vi har diskuteret Dong, har jeg forsvaret aftalen hver gang. Ikke alle var enige, men det var ikke sådan, at der var mange protester. Jeg havde slet ikke set det komme, siger SF's tidligere formand i et interview med Politiken.

De seks politikere ville stemme blankt til Dong-forslaget fra Enhedslisten, der skulle sætte salget af aktier til amerikanske Goldman Sachs på pause. Det udstillede striden i partiet, der endte med at koste pladsen i regeringen.

I interviewet erkender Holger K. Nielsen også, at det kom bag på ham, hvor meget salgsaftalen ramte folk følelsesmæssigt.

- Det har været, som om vi ville sælge Dybbøl Mølle til nogle fæle spekulanter, men det er altså et energiselskab, og det er kun 19 procent af aktierne.

- Det er da ikke behageligt, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville blive kørt op på den her måde. Det var formentlig en fejlvurdering. At jeg tænkte for lidt med følelserne, lyder det fra Holger K. Nielsen, der nåede at være udenrigsminister i seks uger.

Han måtte haste hjem fra et møde i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, for at deltage i krisemødet med SF's landsledelse onsdag aften. Et møde, der i øvrigt skulle have været hemmeligt, siger han.

I stedet var en stor stime journalister dukket op til mødet, der i første omgang sikrede et snævert ja til Dong-aftalen. Herefter valgte både partiets næstformand, den politiske ordfører og gruppeformanden at forlade deres poster i protest mod aftalen.

Og torsdag formiddag var det altså slut med SF som et regeringsparti.

Holger K. Nielsen siger til Politiken, at han er ked af det og skuffet over den situationen, som partiet er havnet i.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.