Husejere: Embedsmænd har ført an i sag om ejendomsskat

Ledelse

15/12/13 11:37

Nick Allentoft

Når Skatteministeriet flere gange uden held har forsøgt at få indført et nyt og mere enkelt system til at opkræve ejendomsskatter, beviser det blot, at det ikke er politikerne, der sidder på magten. Det siger formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, efter at Politiken søndag har afsløret, at Finansministeriet blokerede for samtlige forsøg på at forbedre det fejlbehæftede system.

- Det viser klart og tydeligt, at det er embedsmændene, der styrer. Systemet har forsvaret sig selv, når man går så langt i embedsmandsværket og prøver at blokere for et nyt system, selvom regeringen har vedtaget, at det skal være med i lovkataloget.

- Og da det ikke lykkedes, så stiller man tilsyneladende så mange uddybende detaljespørgsmål, at det forsinker processen, siger Allan Malskær.

Ifølge Politiken forsøgte Skatteministeriet hele fem gange at få ændret det fejlbehæftede vurderingssystem i perioden 2008 til 2011. Men hver gang havde Finansministeriet en undskyldning for at lade være.

Daværende skatteminister Kristian Jensen (V) siger til avisen, at han havde en dialog med daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) om situationen. Og at de var enige om at lade deres ministerier arbejde på det, indtil der lå et konkret forslag.

- Problemet er, at enten er der nogle embedsmænd, der træder ind i et politisk vakuum, som efterlades, når den politiske proces ikke er stærk nok, siger Allan Malskær.

Skandalen om ejendomsvurderingerne

- Eller endnu værre så er der en finansminister, som har accepteret, at man har blokeret for Kristian Jensen og hans skatteministerium. Og det er gået ud over parcelhusejerne, tilføjer han.

Det var Rigsrevisionen, der i august kunne afsløre fejl i ejendomsvurderingerne og rettede alvorlig kritik mod Skatteministeriet for at have været vidende om problemerne med vurderingerne siden 2007 uden at gribe ind.

- Det er forbandet synd for de mennesker, der har siddet i Skatteministeriet, der forgæves har forsøgt at få systemet til at køre, siger Allan Malskær.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce