Ida Auken kommer i klub med Zuckerberg og unge Clinton

12/3/13 10:05

Ritzau

En eksklusiv klub af globale unge ledertalenter får den danske miljøminister, Ida Auken, som medlem. Den danske miljøminister Ida Auken (SF) kan nu slutte sig til en eksklusiv klub af globale unge ledertalenter, som blandt andet tæller Mark Zuckerberg, grundlæggeren af Facebook, og Will. I. Am, producer for Black Eyed Peas.

Ida Auken er udpeget til Young Global Leader under World Economic Forum.

- Jeg er både glad og stolt over at blive en del af den her gruppe af visionære, unge mennesker, som skal give bud på, hvordan verden skal udvikle sig fremover, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

- Jeg får mulighed for at påvirke den globale dagsorden i en positiv retning, samtidig med at jeg får et helt unikt netværk og inspiration fra hele verden af alt fra erhvervsledere og politikere til kunstnere, der har sat gang i deres egne udviklingsprojekter.

To andre danskere er også udvalgt blandt de udvalgte unge ledertalenter årgang 13' - direktøren for Den Sociale Kapitalfond, Lars Jannick Johansen, og Jesper Buch, investor og iværksætter og blandt andet medstifter af Just-Eat.dk.

Young Global Leaders tæller i forvejen Marissa Mayer, administrerende direktør hos Yahoo, Chelsea Clinton, reporter på NBC News og datter af Bill og Hillary Clinton, Norges kronprins Hakon og vores egen kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

- Nu vil jeg bruge den første tid til at lære de andre medlemmer at kende, og så vil jeg udvælge mig mine mærkesager.

- Jeg er optaget af, hvordan vækst kan fungere som katalysator for bæredygtig udvikling, så fremtidige generationer har noget at leve af, men så sandelig også et sted at leve. Det kan være en dagsorden, jeg vil fremme, siger Ida Auken.

De 200 nye medlemmer er udvalgt, fordi de har vist lederskab og evne til at skabe og føre nye idéer ud i livet. De kommer fra 70 forskellige lande og er alle under 40 år.

Headhunter firmaet Heidrick & Struggles har screenet de flere tusinder indstillede kandidater, som efterfølgende er blevet vurderet af en udvælgelseskomité.

I alt tæller klubben af unge ledertalenter i øjeblikket 700 medlemmer. Medlemskabet varer i fem år.

Det er den danske entreprenør og virksomhedskonsulent Soulaima Gourani, som selv er medlem af Young Global Leaders, der har foreslået Ida Auken som kandidat.

Foruden miljøministeren er altså i alt fem danskere nu en del af den eksklusive klub.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.