Ingen europaminister i Løkkes regering

Politik

28/06/2015 10:50

Nick Allentoft

Før valget forsikrede Lars Løkke, at han ville udnævne en europaminister. Det mangler dog på ministerholdet.

- Hvis jeg bliver statsminister igen efter valget, vil jeg udnævne en europaminister.

Sådan lød det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, før valget.

Men på den ministerliste, der er lagt ud på Statsministeriets hjemmeside søndag formiddag, figurerer der ikke nogen selvstændig europaminister.

Lars Løkke Rasmussen havde ellers et meget klart mål med at udnævne en europaminister, da han tilbage i april deltog i en temadag om EU-regulering hos Landbrug & Fødevarer og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Europaministeren skulle have "ansvaret for, at danske virksomheder ikke udsættes for unødigt skrappe regler, når vi indfører nye EU-regler", lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har flere gange understreget, at man skal undgå det, som partiet og partiformand, Lars Løkke Rasmussen, flere gange har betegnet som "overimplementering" af regler fra EU.

Det skal ske for at undgå, at danske virksomheder får sværere kår end virksomheder i de andre EU-lande.

I stedet for en decideret europaminister, opretter Løkke-regeringen et "EU-implementeringsudvalg".

Det består af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, justitsminister Søren Pind og miljø- og fødevareministeren Eva Kjer Hansen.

Derudover er der tale om energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce