John Dyrby stiller op til kommunalvalget i Slagelse

Politik

22/10/13 9:00

Freja Eriksen

Folketingsprofilen stiller op for at fastholde borgmesterposten på socialdemokratiske hænder.

I den tætte kamp om borgmesterposten i Slagelse hiver Socialdemokraterne nu en gevaldig kanin op af hatten i form af folketingsmedlemmet John Dyrby Paulsen.

Få timer før fristen for at indlevere navnene til stemmesedlen udløber, har den socialdemokratiske profil og nuværende udenrigs- og forsvarsordfører sagt ja til at stille op til byrådet for at fastholde partiets borgmesterpost i den vestsjællandske kommune.

- Borgmesteren og andre gode kræfter i baglandet i Slagelse har spurgt, om jeg ville stille op. De har vurderet, at jeg kan være med til at flytte valgresultatet i vores retning, siger John Dyrby Paulsen.

John Dyrby Poulsen har været en markant politiker siden seneste folketingsvalg. Han har været finanspolitisk ordfører og blev i forbindelse med sensommerens regeringsrokade spået en plads på ministerholdet af flere iagttagere. 

Men han røg i stedet videre til den knap så profilerede post som udenrigs- og forsvarsordfører. Han slår dog fast, at hans pludselige lokalpolitiske interesse ikke skyldes arbejdet på Christiansborg.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg ville stille op, og jeg vil gerne hjælpe partiet, som de har hjulpet mig i forbindelse med valget til Folketinget, siger John Dyrby Paulsen.

Han kommer til at stå nederst på den socialdemokratiske liste, fordi partiet allerede har afholdt de opstillingsmøder, der dikterer kandidaternes rækkefølge. Og spidskandidaten er fortsat den nuværende borgmester, Lis Tribler.

Meget taler for, at John Dyrby Poulsen ender i byrådet. Selvom hans primære fokus fortsat vil ligge på Christiansborg, så lover han, at man ikke vil få en politiker at se, som nedprioriterer det kommunalpolitiske arbejde.

- Nej, det ville være vanskeligt for en person som mig, der før har siddet i byrådet og godt kan lide det lokalpolitiske. Jeg stiller ikke op for at sidde på bageste række og ikke foretage mig noget som helst, siger han.

Danskerne skal til stemmeurnerne den 19. november.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.