Jonas Dahl bliver Pia Olsen Dyhrs højre hånd på Borgen

Politik

18/02/2014 13:39

Den tidligere skatteminister blev som ventet valgt til den magtfulde post som gruppeformand for SF.

Jonas Dahl og Pia Olsen Dyhr kommer som ventet til at køre parløb i bestræbelserne på at genrejse det kriseramte SF.

Som nyvalgt formand er Pia Olsen Dyhr på et gruppemøde tirsdag blevet valgt til politisk ordfører i folketingsgruppen, så hun kommer til at være frontfigur for de fleste politiske udmeldinger. Posten cementerer dermed hendes magtbastion i partiet.

Hun slipper samtidig for den tumult, der har præget posten som politisk ordfører i SF i Annette Vilhelmsens tid som formand. Her valgte først Jesper Petersen og senere Lisbeth Bech Poulsen at forlade posten, fordi de var uenig i formandens linje.

Jonas Dahl er samtidig blevet valgt til den magtfulde post som gruppeformand. Det er ham, der skal holde snor i de forskellige ordførere og sikre, at alle trækker i samme retning.

Jonas Dahl skal nu beslutte, hvilke poster Özlem Cekic, Trine Pertou Mach, Karsten Hønge og Lisbeth Bech Poulsen skal have.

Dermed tager han hul på arbejdet med at sikre, at også den røde venstrefløj, som kæmpede imod salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, kan se sig i partiet.

- Nu har jeg tænkt mig at høre, hvilke ønsker de har, og det vil jeg drøfte de næste par dage, og så vil jeg gøre, hvad jeg kan for at til gode se, at de også får nogle af deres ønsker opfyldt ligeså vel som resten af folketingsgruppen, siger Jonas Dahl.

Veteranen Holger K. Nielsen blev valgt til ny næstformand for gruppen. Han har ligesom Jonas Dahl og Pia Olsen Dyhr udtrykt ærgrelse over, at SF måtte forlade regeringen.

Dermed er de centrale poster i partiet nu besat af folk, der klart støtter Pia Olsen Dyhrs ønske om, at SF skal søge indflydelse og gå efter at komme i regering igen.

Også SF's magtfulde landsledelse kan blive præget af SF'ere som støtter Pia Olsen Dyhrs linje. Trine Pertou Mach genopstiller ikke til landsledelsen, og det er der heller ikke andre af kritikerne fra folketingsgruppen, som gør.

Jonas Dahl opfordrer til, at den splittede folketingsgruppe nu lukker diskussionerne om ansvaret for SF's exit fra regeringen. Han afviser at placere et ansvar:

- På gruppemødet var vi enige om, at nu ser vi fremad. Diskussionen af, hvad der er foregået, og hvem der sagde hvad, skal høre op. Nu skal vi have løftet SF, og det arbejde vil jeg gerne være med til, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce