Kasper Bjering Søby Jensen følger Tesfaye ud af SF's landsledelse

10/12/12 1:54

Ritzau

Efter SF's næstformand Mattias Tesfaye forlod SF i sidste uge, forlader endnu et landsledelsesmedlem SF.

Medlem af SF's landsledelse og Kasper Bjering Søby Jensen har meldt sig ud af SF, fordi han ikke tror på SF's nye formand Annette Vilhelmsens projekt. Det skriver det nu tidligere landsledelsesmedlem på Facebook.
Udmeldelsen kommer, efter at at SF's næstformand Mattias Tesfaye i sidste uge også valgte at forlade partiet, fordi han ikke tror på den politiske linje, som SF's nye formand Annette Vilhelmsen har lagt for partiet.

Læs også: SF'er: Flere overvejer at forlade partiet

Kasper Bjering Søby Jensen begrunder sin beslutning sådan på Facebook:
- Det handler ikke om, at der ikke er plads til mig. Det er der. Det handler om at jeg er uenig i den strategiske og politiske linje, som et stort flertal af partiets medlemmer tilsluttede sig ved formandsvalget, skriver Kasper Bjering Søby Jensen og fortsætter:
- Den største udfordring for socialister i de kommende år er at udvikle et politisk projekt, der kan give Venstre og Dansk Folkeparti en reel udfordring i kampen om magten til at styre udviklingen af Danmark.
- I min optik er SF med formandsvalget på vej tilbage til sin gamle position som "venstreorienteret samvittighed" for Socialdemokratiet og som et parti med forkærlighed for "nichedagsordener".
- Den position er ikke meningsfuld for mig. Derfor vil jeg ikke bruge flere kræfter på partiet, skriver Kasper Bjering Søby Jensen på Facebook.
Han var med til at støtte Mattias Tesfaye, da han i foråret blev næstformand i SF.
Dermed fortsætter den interne uro i SF, som brød ud i lys lue onsdag i sidste uge, da Mattias Tesfaye overraskende valgte at forlade alle sine poster i partiet med den forklaring, at han ikke kan se sig selv som en del af den nye politiske linje med Vilhelmsen som formand.
Tesfaye var ikke mindst optaget af et opgør med, hvad han så som SF's politisk korrekte rets- og udlændingepolitik, ligesom han med sin fagforeningsbaggrund var optaget af at gøre SF til et parti for de klassiske arbejdere.
- Jeg har været fortaler for at udvikle SF til et parti, der kæmpede mere for de lavtlønnede. Jeg mener, deres stemme har været for svag i dansk politik, skrev Tesfaye om sin beslutning.

Som ny næstformand valgte SF's landsledelse torsdag Peter Westermann, der spillede en nøglerolle i Annette Vilhelmsens kampagne under formandsvalget.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce