Kinesisk pige får ophold få timer efter opkald fra avis

Politik

14/11/13 8:58

En 19-årig pige skulle have forladt Danmark, men så blev sagen omgjort. Avis havde ringet fem timer forinden.

Egentlig havde hun fået afslag og skulle forlade Danmark. Men efter at have sat pressen på sagen har 19-årige Mengshi Lin fået lov til at blive i Danmark.

17 måneder efter, at hun oprindeligt søgte om permanent opholdstilladelse, fik den kinesiske pige i mandags opholdstilladelsen, skriver Information.

Det skete blot fem en halv time efter, at avisen havde kontaktet Udlændingestyrelsen for at få en kommentar til sagen.

Mengshi Lin har boet i Danmark i over seks år. Hun taler flydende dansk og går i 2.g i gymnasiet, hvor hun ifølge rektoren er "en dygtig og engageret elev". Hun har arbejde og masser af venner, og hun drømmer om at læse softwareteknologi.

Men i september fik Mengshi Lin besked på at forlade Danmark og rejse tilbage til Kina, hvor hun voksede op som barn. Hendes midlertidige opholdstilladelse kunne ikke forlænges, og af samme grund fik hun afslag på permanent opholdstilladelse, som hun også havde ansøgt om.

Den afgørelse har Udlændingestyrelsen nu omgjort - ifølge kontorchef Merethe Nord Philips "af egen drift".

- Mengshi Lin har ikke i sine ansøgninger hidtil opfyldt betingelserne for permanent opholdstilladelse. Men nu har vi altså vurderet, at hun på grund af sin tilknytning til Danmark kan få ophold med henblik på afslutning af sit gymnasieforløb.

- Som konsekvens heraf kan også hendes mor og lillebror få ophold. Vi vil nu også tage stilling til, om hun kan gives permanent ophold på grundlag af den tilladelse, hun nu har fået, skriver kontorchefen i en kommentar til Information.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.