KL: Koch-rapport kommer ikke helt i mål

Velfærd

25/02/2014 12:54

Landets kommuner mener ikke, at Koch-udvalget muger tilstrækkeligt ud i bureaukratiet omkring de ledige.

Det er ikke lykkedes Carsten Koch-udvalget at få taget et tilstrækkeligt opgør med bureaukratiet og papirvældet omkring landets ledige.

Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening, efter at Koch-udvalget tirsdag fremlagde sin længe ventede rapport med 39 anbefalinger til en ændring af beskæftigelsessystemet.

- Anbefalingerne lever ikke fuldt og helt op til egne intentioner om en individuel indsats, siger KL-formand Erik Nielsen (S), der opfordrer regeringen til at være "langt mere ambitiøs", når det gælder afbureaukratisering.

- Tværtimod lægges der op til nye proceskrav, eksempelvis om samtaler efter en vis kadence, længde og timetal på virksomhedsrettet aktivering og en række dokumentationskrav, fortsætter han.

KL roser dog Koch-udvalgets anbefalinger om at gøre indsatsen for de ledige mere individuel.

- Kommunerne har længe efterspurgt en mere fleksibel og individuel indsats. Samtidig har samfundet brugt alt for mange penge på uddannelse, der ikke har hjulpet ledige i arbejde, siger Erik Nielsen.

- Og virksomhederne har længe ikke fået tilstrækkelig bistand til rekruttering, fordi ressourcerne er bundet i proceskrav og bureaukrati. Det er derfor positivt, at anbefalingerne har fokus på netop de tre områder, siger han.

Samme toner lyder fra landets socialrådgivere:

- Beskæftigelsesindsatsen hæmmes af meningsløst bureaukrati og overflødige regler, som tager tid fra borgerkontakten og står i vejen for at styrke indsatsen for den enkelte ledige, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

- Rapporten lægger op til mere frirum for de ledige, men ikke til mindre kontrol af deres jobsøgningsindsats, og det vil kunne øge bureaukratiet i jobcentrene, påpeger hun.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce