- Det nytter ikke noget, at plejehjemmene ikke har nok medarbejdere ansat til at holde opsyn og passe på beboerne i løbet af natten. Så risikerer vi, at beboere ikke får den rette hjælp i rette tid, siger Nis Peter Nissen.
- Det nytter ikke noget, at plejehjemmene ikke har nok medarbejdere ansat til at holde opsyn og passe på beboerne i løbet af natten. Så risikerer vi, at beboere ikke får den rette hjælp i rette tid, siger Nis Peter Nissen.

Kommune slipper for let i sele-sagen

Ledelse

11/11/14 8:59

Nick Allentoft

Ældresagen opfordrer Aalborg til at kigge indad, mens direktør Nis Peter Nissen fra Alzheimerforeningen mener, at Aalborg Kommune skal tage et større ansvar i sagen om død dement kvinde.

Alzheimerforeningen mener ikke, at Aalborg Kommune har påtaget sig et stort nok ansvar i sagen om en 85-årig dement kvinde, der i forrige uge blev kvalt i en stofsele på plejehjemmet Lollandshus i Aalborg.

Læs alt om Lotte-sagen

Tirsdag har en uvildig undersøgelse konkluderet, at plejehjemmet Lollandshus begik flere fejl i sagen, hvilket nu har kostet to chefer jobbet.

Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at medarbejderne ikke havde skriftlig dokumentation for, at selen skulle tages i brug.

Læs også: To ledere afskediges efter dødsfald

Nis Peter Nissen, direktør hos Alzheimerforeningen, mener ikke, at Aalborg Kommune selv tager et stort nok ansvar for episoden.

- Jeg synes, at Aalborg Kommune alt for let omgår kritikken i den her sag, men i stedet for kaster alt skytset mod den pågældende leder.

- Rapporten retter langt fra det samme kritiske blik mod egen indsats. Her taler jeg blandt andet om det politiske ansvar, der er for at sikre en høj nok bemanding på plejehjemmet. Det skal Aalborg Kommune sørge for.

- Det nytter ikke noget, at plejehjemmene ikke har nok medarbejdere ansat til at holde opsyn og passe på beboerne i løbet af natten. Så risikerer vi, at beboere ikke får den rette hjælp i rette tid, siger Nis Peter Nissen.

Han henviser til den såkaldte "springerfunktion", hvor et plejehjem skal have en ekstra medarbejder om natten, der kan hjælpe de øvrige medarbejdere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bliver denne funktion sparet væk, som det har været tilfældet på plejehjemmet Lollandshus, risikerer flere beboere at være uden opsyn i tilfælde af, at medarbejderne må forlade en beboer for at hjælpe en kollega.

Ældresagen mener ligesom Alzheimerforeningen, at Aalborg Kommune bør se indad i sagen.

- Jeg synes, at Aalborg Kommune bør gå i gang med en selvransagelse, da noget tyder på, at der ikke er bevilget nok mandskab til natte- og weekendarbejde.

- Netop aften- og nattevagterne er et særligt problem i forhold til demente, da mange er urolige, og flere kan finde på at stå ud af sengen.

- Derfor er det vildt forkert prioriteret, at det er her, man vælger at spare på den bemanding, siger Margrethe Kähler, konsulent og jurist hos Ældresagen.

Det er lederen fra plejecentret og plejeboligchefen, der tirsdag er blevet afskediget i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.