Kommuner: Skat inddriver ikke vores penge

Ledelse

27/3/14 8:31

Skats nye digitale gældsvåben er så ustabilt, at kommunerne frygter, at deres tilgodehavender går tabt.

Det vækker bekymring i kommunerne, at Skats nye digitale gældsvåben, EFI, er så ustabilt, at der har været systemnedbrud, forsinkelser og overarbejde, skriver Politiken.

For når borgere undlader at betale kommunerne for børnehaven, parkeringsafgiften, ejendomsskatten eller underholdsbidraget, så er det de statslige skattemyndigheder, der med hjælp fra EFI har fået til opgave at kradse pengene ind.

Udviklingen bekymrer Kommunernes Landsforening.

Her kan man konstatere, at Skat har inddrevet færre kommunale kroner i perioden fra EFI-systemet blev taget i brug i september 2013 og frem til februar i år, end der blev kradset ind i samme periode året forinden.

- Når det viser sig, at der er krav, som risikerer at falde for forældelsen som følge af et it-system, der skal køres ind, er det stærkt bekymrende, siger Lars Eckeroth, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, til Politiken.

- Vi erkender, at det må tage tid at få EFI op at køre, for det er en kompleks øvelse. Men det er altså nu, vi skal begynde at se resultater af det nye system, tilføjer han.

Politiken kunne fortælle onsdag, har EFI været ramt af flere systemnedbrud.

Samtidig er 320 medarbejdere nu sendt på overarbejde for at lynbehandle et stort antal gældssager, der er så tæt på at være forældede, at Skat risikerer helt at miste retten til at kradse pengene ind.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.