Kommunerne må bruge 200 millioner mere end aftalt

Infrastruktur

03/12/2013 13:36

Freja Eriksen

Kommunerne bruger næste år lidt mere på anlægsopgaver og sparer lidt på serviceudgifter.

Der bliver blandt andet bygget og renoveret skoler, plejehjem og veje for 200 millioner kroner mere i kommunerne til næste år, end det er aftalt med regeringen.

Regeringen accepterer, at 98 kommuner i 2014 bruger 200 millioner kroner mere end aftalt på anlæg, så de bruger 18,3 milliarder kroner. Samtidig sparer de 100 millioner kroner på serviceudgifter, der koster 230 milliarder kroner.

I januar gav regeringen kommunerne lov til at bruge to milliarder kroner mere på anlæg, som de ville spare på serviceudgifter.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over investeringerne.

- Kommunerne investerer rigtig mange penge i år og næste år i at renovere skoler, reparere kommunale veje, opføre nye biblioteker og andet anlæg. 

- Det er godt for borgerne - og skaber vækst og beskæftigelse i landets kommuner, siger hun i en pressemeddelelse.

Finansminister Bjarne Corydon (S) hæfter sig også ved, at kommunerne holder hånden under beskæftigelsen. 

- Kommunernes budgetter viser også, at de gør deres for, at vi som land fører en ansvarlig økonomisk politik. Det foreløbige resultat afspejler således, at kommunerne stort set er i mål i forhold til økonomiaftalen, og det vil jeg gerne kvittere for, siger han.

Regeringen regner med at udbetale det betingede bloktilskud på tre milliarder kroner. 

Den endelige vurdering af kommunernes aftaleoverholdelse i budgetterne foretages på baggrund af de endelige budgettal, som Danmarks Statistik offentliggør i januar 2014.

Kommunerne skal roses, for det har været en udfordring at nå resultatet, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S), som er formand for Kommunernes Landsforening (KL).

- Kommunerne fortjener stor ros, og jeg er meget stolt på kommunernes vegne. Budgetterne rammer plet i forhold til den aftale, som er indgået med regeringen, siger Erik Nielsen.

Under budgetloven bliver kommunerne straffet af regeringen, hvis de bruger mere end aftalt med KL.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce