Kritik: Konservative er for tæt på lobbyister

Politik

20/04/2014 07:17

Ekspert i politisk lobbyisme undrer sig over, at lobbybureau har sponsoreret fest for De Konservative.

Det Konservative Folkeparti bliver beskyldt for at have for tætte bånd til nogle af de mest aktive lobbyvirksomheder i Bruxelles, skriver Jyllands-Posten.

For eksempel fik partiet sidste år betalt sin egen 10-års jubilæumsfest af lobbyvirksomheden Cabinet DN, hvis partner Jacob Lund Nielsen sammen med andre lobbyister også er medlem af partiets bestyrelse.

Og det undrer professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen, der er ekspert i politisk lobbyisme.

- En ting er, at de sponsorerer politiske arrangementer. Der går fusen hurtigt af festen, når boblerne i champagnen forsvinder.

- Men at lobbyisterne også er medlemmer af bestyrelsen af et bestemt politisk parti, som de selv arbejder på at påvirke, kan give et indtryk af, at samarbejdet nærmest er formaliseret, siger professoren til Jyllands-Posten.

Han understreger dog, at man som lobbyist godt kan arbejde i et politisk parti, men at det så bare bliver sværere at gennemskue den politiske proces, når forholdet er så tæt.

Både Bendt Bendtsen, K's spidskandidat til det kommende valg til EU-Parlamentet, og klimakommissær Connie Hedegaard var med til jubilæumsfesten. Ingen af dem ønsker at kommentere sagen, skriver avisen.

Partner i Cabinet DN Jacob Lund Nielsen fortæller, at festen kun kostede omkring 300 euro, og han understreger, at lobbybureauet ikke har nogen indflydelse på De Konservatives politik.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce