Lars Løkke efter møde: Har betalt skat jeg skal

Politik

20/5/14 9:03

Nick Allentoft

Venstre har svært ved at genkende det billede, der bliver tegnet af formand Lars Løkke Rasmussen. Formanden har betalt skat korrekt, men vil ikke svare direkte på, om han har betalt skat for families rejse.

Medlem af Venstres forretningsudvalg Peter Gæmelke slår fast, at formand Lars Løkke Rasmussen (V) har udvalgets fulde opbakning efter tirsdagens fire timer lange skæbnemøde afholdt på hotel Crowne Plaza i København.

- Forretningsudvalget har fået en grundig redegørelse vedrørende spørgsmålet om beskatning og er tilfreds med, at det i det omfang, der er udtaget tøj til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv betalt tøjet.

- På den baggrund giver forretningsudvalget Lars Løkke Rasmussen sin fulde støtte som formand for Venstre, og dermed også som kommende statsminister i Danmark, siger Peter Gæmelke.

Aftenens møde er den foreløbige kulmination på den modvind, som Lars Løkke Rasmussen har oplevet de seneste dage med intern kritik, efter at han har fået betalt tøj for 152.000 kroner af partiet, ligesom Venstre ligeledes har betalt en rejse for hans kone og ene søn til Mallorca.

Men Løkke har på mødet altså forklaret sig tilstrækkelig, lyder konklusionen fra Peter Gæmelke, der blev flankeret af partisekretær Claus Søgaard-Richter og den tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen.

- Der er en fuld redegørelse, efter at der har været tilbundsgående drøftelse, siger Claus Hjort Frederiksen.

Tidligere på dagen måtte Lars Løkke Rasmussen forklare sig for folketingsgruppen, hvor flere ligeledes havde givet udtryk for, at de så frem til at få klarlagt, hvad der var op og ned i sagen.

Og her kunne Lars Løkke Rasmussen efterfølgende gå ud glæde sig over gruppens fulde opbakning.

- Gruppemødet i dag vil gå over i min egen historiebog. Det var et fantastisk møde, og jeg blev dybt rørt over alle de tilkendegivelser, jeg fik, sagde Lars Løkke Rasmussen tidligere på dagen.

Skat er et privat anliggende

Lars Løkke Rasmussen siger efter et møde i aften i partiets forretningsudvalg, at han har betalt den skat, som loven foreskriver. Han svarer dog ikke direkte på, om han har betalt skat af hans families ferierejse.

Lars Løkke Rasmussen er kommet i politisk modvind, da partiet har betalt for tøj for 152.000 kroner og en ferierejse for formandens kone og søn til 11.000 kroner til Mallorca efter folketingsvalget i 2011.

Flere har rejst tvivl om, hvorvidt Venstre og formanden har betalt den skat, som flere skatteadvokater har sagt, der skal betales. 

- Jeg betaler den skat, jeg skal. Detaljerne i mine skatteforhold er et mellemværende mellem mig, henholdsvis min kone og Skat, siger han efter mødet i forretningsudvalget afholdt på hotel Crowne Plaza i København.

Spørgsmål: Har du betalt skat af den rejse?

- Jeg har betalt den skat, jeg skal.

- Jeg går ikke og putter med noget. Jeg har et princip, og det kan du hive og slæbe i, så meget du har lyst til. Det er et privat anliggende, for ellers kommer der fremadrettet en glidebane.

Det, der er afgørende, er, at jeg betaler den skat, jeg skal. Der er ikke noget, der er bragt frem de seneste dage, der har gjort, at jeg har skulle handle anderledes, end jeg gør, siger han.

Forretningsudvalget konkluderer i en fælles udtalelse, at "der er fuld opbakning" efter mødet, som formanden selv har fremskyndet afholdelsen af og indkaldt til.

- Forretningsudvalget har fået en grundig redegørelse vedrørende spørgsmålet om beskatning og er tilfreds med, at det i det omfang, der er udtaget tøj til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv betalt tøjet.

- På den baggrund giver forretningsudvalget Lars Løkke Rasmussen sin fulde støtte som formand for Venstre, og dermed også som kommende statsminister i Danmark, lyder det.

Venstres formand erkender, at han bliver nødt til at opbygge vælgernes tillid til ham fremadrettet.

- Jeg er opmærksom på, at der er slået store skår af Venstre og af mig. Og fremadrettet vil flere fortsat prøve på det, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til den pressehetz, som flere Venstre-politikere føler sig udsat for.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.