Lars Løkke skifter til en større valgkreds

10/08/2012 13:57

Ritzau

Fremover skal den tidligere Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen høste stemmer i Sjællands Storkreds.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har høstet sin sidste stemme hos de nordsjællandske vælgere.
Ved næste valg til Folketinget stiller han nemlig op i Sjællands Storkreds i stedet for Nordsjællands Storkreds, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Det er ikke uden vemod, at jeg forlader Nordsjælland, hvor jeg har trådt min barnesko som politiker, siger Lars Løkke, der første gang blev valgt til kommunalbestyrelsen i Græsted-Gilleleje.
Siden 1986 har han været opstillet til Folketinget, de første gange uden at blive valgt.
- Det har været både i med- og modgang, og det er noget helt særligt at bo i det område, man er opstillet i, siger den tidligere statsminister.
Skiftet til Sjællands Storkreds kommer som et naturligt træk efter Løkke og familiens beslutning om at flytte fra bopælen i Græsted til et mere centralt sted i København.
Formelt vælges Lars Løkke Rasmussen på et opstillingsmøde 11. september, hvor han ventes at efterfølge Birthe Rønn Hornbech, der ikke genopstiller, som Venstres kandidat i Køge-kredsen.
Sjællands Storkreds er Danmarks største storkreds. Ved sidste valg mønstrede kredsen hele 612.000 vælgere, mens Nordsjællands Storkreds er landets næstmindste med 321.000 vælgere ved folketingsvalget i 2011.
- Vi har da kigget på Danmarkskortet og konstateret, at Sjællands Storkreds er den største kreds i hele landet, og jeg bilder mig måske også ind, at jeg kan gøre en større forskel ved at være opstillet her, siger Lars Løkke til Frederiksborg Amts Avis.
- Men først og fremmest skal jeg personligt investere mange kræfter i min nye kreds, tilføjer han.
/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce