Letbane: Minister skal stå skoleret efter kritik om misbrug

Infrastruktur

07/05/2016 17:14

Nick Allentoft

Statsrevisorerne beskylder transportministeren for at misbruge deres rapport. Nu skal ministeren i samråd.

Med henvisning til en kritisk rapport fra Statsrevisorerne udskød transportminister Hans Christian Schmidt (V) for et par uger siden letbaneprojektet ved Ring 3 rundt om København.

Statsrevisorerne kritiserede, at Transportministeriet har deltaget i anlægget af Aarhus Letbane uden at sikre sig, at projektet er blevet drevet efter "tilstrækkeligt professionelle principper for budgettering og projektstyring". Det fik ministeren til at beordre sine embedsmænd til at granske, om det også skulle være tilfældet ved letbanen på Ring 3.

Men flere statsrevisorer er utilfredse med, at ministeren bruger deres kritik af Aarhus Letbane i sagen om letbanen på Ring 3. Det får nu Socialdemokraterne til at hive ministeren i samråd.

LÆS OGSÅ: Udskydelse af letbane er en skandale

- Det er en meget alvorlig sag. Statsrevisorerne mener, at ministeren misbruger deres arbejde. Formanden siger direkte, at ministeren ikke optræder loyalt over for statsrevisorerne, siger Morten Bødskov (S).

- Jeg har i de år, jeg har siddet i Folketinget, ikke hørt noget lignende.

Formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), har udtalt til P4 København, at han har mistanke om, at ministeren har klippet og sakset i rapporten efter behov.

Morten Bødskov kalder det "fair nok", at Hans Christian Schmidt og Venstre ikke ønsker en letbane i hovedstadsområdet:

- Men han skal ikke misbruge statsrevisorerne i et ufint ærinde. Statsrevisorerne er en uafhængig instans, der er sat til at kontrollere ham, og de anklager ham for misbrug. Jeg har ikke hørt noget lignende.

Spørgsmål: Hvilke konsekvenser mener du, sagen skal have for ministeren?

- Nu har vi bedt ministeren møde op i samrådet og forholde sig til, at statsrevisorerne siger, at han misbruger deres arbejde. Så håber vi, at han vil sikre, at Folketinget kan stole på, hvad han siger om rapporten, siger Morten Bødskov.

Efter planen skal den 28 kilometer lange letbane ved Ring 3 stå klar i 2023.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce