Lisbeth Zornig vil smide "mental håndgranat" i det offentlige

Velfærd

04/10/13 9:20

Børnerådets tidligere formand, Lisbeth Zornig Andersen, langer nu hårdt ud efter ledelsen i den offentlige sektor.

"Måske skulle vi smide en mental håndgranat ind i nogle af de her meget komplekse måder at styre på. De er lavet, fordi vi har mistillid til mennesker derude. Vi laver kontrolsystemer, afrapportering, visitationsudvalg og alle mulige ting, der koster penge og gør det stift", sagde Zornig torsdag i Debatten på DR2.

Djøfisering er hate speech. Her debatterede hun med blandt andre Per Hansen, der er ansvarlig for de offentlige chefer og næstformand i fagforbundet Djøf.

De seneste år har mange kritiseret den såkaldte "djøfisering" af den offentlige sektor, men ifølge Per Hansen rammer kritikken forkert. "Jeg kan simpelthen bare ikke lide ordet djøfisering. Det skærer alle over én kam, og det får sådan lidt hate speech over sig. Jeg synes, det er at skyde fuldstændigt ved siden af den rigtige problemstilling, nemlig om vi styrer samfundet på den rigtige måde", sagde Per Hansen.

Citat fra DR Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.