Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

Politik

08/4/14 8:15

Jeg har ikke set noget lignende før, siger ekspert i udviklingsøkonomi om GGGI's måde at rekruttere på.

Den danskstøttede klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand, har ikke styr på, hvem den hyrer.

Det fremgår af et dokument fra Norad, det norske svar på Danida, som Information har fået aktindsigt i.

I dokumentet, der er dateret 31. maj 2013, kommenterer Norad på GGGI's samarbejde med et britisk rekrutteringsfirma.

- Denne ordning er organiseret noget originalt, selskabet har rekrutteret og ansat personer for GGGI, uden at personaleafdelingen i GGGI har været klar over dette, skriver Norad.

- Sidstnævnte virker ikke særlig hensigtsmæssigt, og der kan stilles spørgsmål ved, hvordan dette er muligt.

Christian Bjørnskov, der er professor ved Aarhus Universitet og ekspert i udviklingsøkonomi, har fulgt GGGI-sagen tæt, og han er målløs over den nye sag.

- Jeg ved ærligt talt snart ikke, hvad jeg skal tænke. Jeg har ikke set noget lignende før. De har åbenbart ikke hånd i hanke med, hvem de ansætter og hvordan, siger Christian Bjørnskov til Information.

Ifølge ham er det desuden ikke almindeligt, at bistandsstøttede organisationer benytter sig af headhuntere, når det drejer sig om at hyre menige projektmedarbejdere, som det er tilfældet her.

Men ordningen er formentlig et udslag af, at GGGI ikke selv har kapaciteten til at håndtere ansættelser, vurderer han.

At GGGI ikke har styr på ansættelserne, er ikke det eneste.

I dokumentet, som Information har fået aktindsigt i, hæfter Norad sig ved, at økonomien i samarbejdet med rekrutteringsfirmaet ikke sådan lige er til at gennemskue.

- Hvor meget, som benyttes til dette, fremgår ikke af budgettet, GGGI-sekretariatet beskriver det som omkostningseffektivt, lyder det.

Man bør kunne forvente mere af en organisation, man støtter med bistandskroner, mener Christian Bjørnskov.

- Det er desværre et problem, vi kender fra tidligere med GGGI, at der mangler oplysninger, så man konkret kan bedømme, hvad der egentlig foregår. Uigennemsigtigheden er symptomatisk, siger han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.