Mary i international tale: Alle Verdens kvinder skal have adgang til uddannelse

Uddannelse

06/6/18 4:55

Nick Allentoft

Kronprinsesse Mary er onsdag hovedtaler under konferencen European Development Days i Bruxelles.

Uddannelse er ikke et privilegie. Det er en menneskeret.

Bliver denne menneskeret også tildelt alle verdens kvinder, kan det skabe en mere bæredygtig verden, siger kronprinsesse Mary onsdag, da hun holder tale til European Development Days i Bruxelles.

- For længe har vi levet på en måde, som har drænet denne verden. Vi skal sikre fremtiden for den verden, som giver os liv. Kvinder og piger er nøglen til denne bestræbelse, siger Mary. 

Kronprinsessen er hovedtaler på afslutningen af konferencen, hvis tema i år er kvinder og piger i spidsen for bæredygtig udvikling.

- Alle kvinder, der bliver forhindret i at gå i skole, skal have adgang til uddannelse, siger hun.

Flere kvinder i uddannelse skaber mere forskellighed blandt ledere, og det er ifølge kronprinsessen grundstenen i et demokrati og essentielt for bæredygtig udvikling.

Kronprinsessens budskab er, at vi alle har et ansvar for bæredygtig udvikling. Det er ikke et ansvar, man kan ignorere.

- Husk: der er ikke en planet B, siger Mary.

Verden skal have fokus på at fremme og sikre kvinder og pigers ligestilling. Både økonomisk og socialt. De skal have adgang til alt, hvad samfundet har at byde på, lyder budskabet fra kronprinsesse Mary under konferencen European Development Days.

- Hvis vi skal skabe bæredygtig vækst og udvikling, skal kvinder og piger være med på lige fod, siger Mary.

Kronprinsessen er inviteret til Bruxelles som hovedtaler under den afsluttende debat på konferencen, der strækker sig over to dage.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Årets tema er kvinder og piger i spidsen for bæredygtig udvikling - de skal beskyttes, styrkes og investeres i.

Før kronprinsessen skulle holde sin afsluttende tale, mødtes hun med unge fra konferencens Young Leaders-program.

LÆS OGSÅ KRONPRINS FREDERIKS TALE OM LEDELSE

Programmet har inviteret unge fra hele verden, der arbejder på at gøre en forskel i deres hjemland.

Ifølge kronprinsessen har det været inspirerende at møde unge mennesker, der er så dedikerede og passionerede.

- Og også høre om nogle af de forhindringer de møder, for at deres stemmer bliver hørt og taget alvorligt, siger Mary.

- Men de unge, jeg lige har haft en kort samtale med, gør det fremragende. Vi skal støtte dem og give dem adgang til alle niveauer i vores samfund. De er vigtige stemmer, og de er vores fremtid, siger hun.

En af de unge, som kronprinsessen mødtes med, var Olaoluwa Abagun, der er rejst fra Nigeria for at deltage i konferencen.

I sit hjemland har hun grundlagt organisationen Girl Pride Circle, der arbejder på at fremme pigers muligheder i Nigeria.

- Hun lyttede til os, hvilket var rigtig fedt. Normalt er den ældre generation kun interesseret i at tale uden at høre os unge om, hvilke udfordringer vi står over for, siger hun.

- Et budskab hun havde, og som jeg er meget inspireret af, var, at vi skal forblive engagerede. Forandring tager tid. Vær tålmodig, så vil du helt klart se en forandring ske, siger Olaoluwa Abagun.

Mary er ikke den eneste kongelige på konferencens gæsteliste.

Både den belgiske dronning Mathilde og Letizia, dronning af Spanien, holdt taler til åbningsceremonien dagen forinden.

Det er 12. gang, at EU-Kommissionen er arrangør af begivenheden, der gennem årene har tiltrukket over 42.000 deltagere fra 154 lande. I år er der 8000 deltagere. 

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.