Minister: De ledige skal gøres klar til fremtidens job

Velfærd

27/03/2014 11:56

Ledige skal gøres klar til fremtidens arbejdsmarked, for vending i økonomien kan være på vej, siger minister.

Antallet af ledige falder og er nu på sit laveste niveau siden august 2009. Samlet er 140.600 personer arbejdsløse eller i uddannelsestilbud, nyttejob, løntilskud eller andre former for aktive tilbud.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger, at kurven har peget svagt i den rigtige retning gennem længere tid.

- Nu skal vi have gjort arbejdsmarkedet endnu mere klar til, at en reel vending i økonomien kan være på vej, siger ministeren i en kommentar til ledighedstallene.

- Vi har på beskæftigelsesområdet gennemført en lang række reformer, og lige på trapperne har vi en reform af hele beskæftigelsesindsatsen, som for alvor skal gøre de ledige klar til fremtidens arbejdsmarked, siger Mette Frederiksen.

Samtidig med at ledigheden falder, er beskæftigelsen begyndt at stige svagt efter flere år med fald.

- Arbejdsløse, der mangler kompetencer, skal have gode muligheder for at få nye kompetencer, som kan bruges til at komme hurtigst muligt i varigt job, siger ministeren.

Og det er ikke kun de arbejdssøgende, der skal gøres parate:

- I fremtiden skal virksomhederne kunne regne med en bedre service i beskæftigelsessystemet. Kontakten mellem jobcentret og virksomhederne skal forbedres, så jobcentrene understøtter virksomhedernes behov, siger Mette Frederiksen.

- Arbejdsgiverne skal have den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, så vi sammen kan få gang i Danmarks økonomi, siger hun.

Danmarks Statistik påpeger dog, at en del af faldet i ledigheden siden årsskiftet kan skyldes de nye visitationsregler i kommunerne, som er blevet indført med kontanthjælpsreformen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce