Ministerie klokkede i notat til Troels Lund P: Oplyste forkerte tal om ligestilling

Politik

30/5/16 11:06

Nick Allentoft

Erhvervsministeren oplyste for høje tal, da han skulle redegøre for udviklingen i antallet af kvinder i lederstillinger efter den nye ligestillingslov.

Da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) skulle argumentere over for Folketingets ligestillingsudvalg, hvorfor der ikke er flere kvinder i lederstillinger, benyttede han sig af tal, der ikke umiddelbart kunne sammenlignes.

Ministeren oplyste til udvalget tidligere i maj, at antallet af kvinder i ledelse var steget fra 7,3 procent i 2012 til 16,5 procent i 2016, efter at den nye ligestillingslov trådte i kraft. 

LÆS OGSÅ: De tror de leder samfundet men.....

Den udvikling var så positiv, at det derfor ikke var relevant at tage andre initiativer i brug for at få flere kvinder ind i toppen af danske virksomheder, mente ministeren. 

Men de tal viser sig ikke at være helt virkelighedstro. 

Mens de 7,3 procent udelukkende er beregnet på danske, generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer, tæller de 16,5 procent også medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer og udlændinge.

Andelen uden udlændinge og medarbejdervalgte er 15,3 procent.

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at tallene er blevet sammenlignet på en ukorrekt måde, hvilket jeg skal beklage, siger Troels Lund Poulsen i et skriftligt svar til ligestillingsudvalget.

Ligestillingsordfører for Socialdemokraterne Rasmus Horn Langhoff er fortørnet over ministerens ukorrekte oplysninger.

- Når han har baseret hele regeringens politik på det område på fejlagtige oplysninger, og forventer, at der kommer tilslutning i folketinget til den politik, så mener jeg, det er et alvorligt problem, siger Rasmus Horn Langhoff og fortsætter:

- Det er meget alvorligt, når man giver folketinget sminkede tal, som skal understøtte den politik, man gerne vil føre.

Den danske ligestillingslov, der trådte i kraft i 2012, pålægger danske virksomheder at udarbejde deres egen selvstændige politik for, hvordan de vil indarbejde flere kvinder i ledelsesstillinger.

Tre år efter at loven blev indført, er det stadig kun halvdelen af virksomhederne, der lever op til loven.

Ingen virksomhed er dog indtil videre blevet dømt for at bryde loven.

/ritzau/

Annonce