Møgsager skygger for regeringens politik

Politik

20/01/2014 12:10

Vælgerne straffer Thorning for møgsager, som skygger for hendes politik, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Venstre vil arbejde hende ud af kontoret.

Regeringen rammes af en stribe møgsager, som skygger for rød politik.

Det gælder Thornings timelange samråd om retsudvalgets tur til Christiania, socialminister Annette Vilhelmsens (SF) milliongave til Lisbeth Zornig og klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) økonomiske rod om solcelleloven.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell om Voxmeters meningsmåling for Ritzau.

Her står 96 blå mandater bag Lars Løkke som statsminister, mens Helle Thorning-Schmidt (S) kun kan mønstre 79 mandater, fordi S-SF og Enhedslisten taber terræn.

Venstre støttes af 50 mandater og matcher med Dansk Folkepartis 29 såvel regeringen som Enhedslisten.

- Det er virkelig op ad stejl bakke for regeringssiden. Statsminister Helle Thornings nytårstale var et forsøg på at kickstarte den politiske debat på et meget klart socialdemokratisk grundlag. Talen har ikke båret frugt, siger Hans Engell.

Omvendt er Lars Løkke Rasmussen sluppet relativt uskadt fra kritik af hans rejser på 1. klasse som formand for klimaorganisationen GGGI, mener Hans Engell.

- Skaderne for Lars Løkke og Venstre har været til at overse. Det er ikke, fordi Venstre har lagt meget politik frem. Det er først og fremmest et fravalg af rød blok mere end et tilvalg af blå blok. Det lever han højt på, siger Hans Engell.

Regeringen er ramt af et krydspres, så Venstre sanker midtervælgere, mens Dansk Folkeparti høster socialdemokrater, mener han.

- Det er en meget vigtig del af forklaringen. Kampen står om midtervælgerne. EU og udlændingepolitik begynder at komme tilbage, siger Hans Engell.

Venstre vil ikke kopiere den "negative" oppositionspolitik, som Socialdemokraterne og SF førte. Nu straffer vælgerne S-SF for at svigte deres løfter i "Fair forandring" og "Fair løsning", mener Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

- Venstre har valgt at være opposition på en helt anden måde, end Helle Thorning og Villy Søvndal præsterede. Selv da krisen ramte Danmark, krydsede de armene og udstedte en lang række løfter, som ikke er blevet til noget, siger Ellen Trane Nørby.

Vægerne støtter Venstre, fordi partiet vil skabe arbejdspladser. Støtten skyldes ikke, at venstrefløjens skuffede vælgere fravælger Socialdemokraterne og SF, mener Venstres politiske ordfører.

- Venstre gik frem ved seneste folketingsvalg. Siden 2001 har vi været landets største parti. Senest er vi blevet Danmarks største medlemsbaserede parti. Det oplever jeg som en meget stor opbakning til Venstre og den politik, vi fører, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce