Møgsager skygger for regeringens politik

Politik

20/1/14 11:10

Vælgerne straffer Thorning for møgsager, som skygger for hendes politik, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Venstre vil arbejde hende ud af kontoret.

Regeringen rammes af en stribe møgsager, som skygger for rød politik.

Det gælder Thornings timelange samråd om retsudvalgets tur til Christiania, socialminister Annette Vilhelmsens (SF) milliongave til Lisbeth Zornig og klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) økonomiske rod om solcelleloven.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell om Voxmeters meningsmåling for Ritzau.

Her står 96 blå mandater bag Lars Løkke som statsminister, mens Helle Thorning-Schmidt (S) kun kan mønstre 79 mandater, fordi S-SF og Enhedslisten taber terræn.

Venstre støttes af 50 mandater og matcher med Dansk Folkepartis 29 såvel regeringen som Enhedslisten.

- Det er virkelig op ad stejl bakke for regeringssiden. Statsminister Helle Thornings nytårstale var et forsøg på at kickstarte den politiske debat på et meget klart socialdemokratisk grundlag. Talen har ikke båret frugt, siger Hans Engell.

Omvendt er Lars Løkke Rasmussen sluppet relativt uskadt fra kritik af hans rejser på 1. klasse som formand for klimaorganisationen GGGI, mener Hans Engell.

- Skaderne for Lars Løkke og Venstre har været til at overse. Det er ikke, fordi Venstre har lagt meget politik frem. Det er først og fremmest et fravalg af rød blok mere end et tilvalg af blå blok. Det lever han højt på, siger Hans Engell.

Regeringen er ramt af et krydspres, så Venstre sanker midtervælgere, mens Dansk Folkeparti høster socialdemokrater, mener han.

- Det er en meget vigtig del af forklaringen. Kampen står om midtervælgerne. EU og udlændingepolitik begynder at komme tilbage, siger Hans Engell.

Venstre vil ikke kopiere den "negative" oppositionspolitik, som Socialdemokraterne og SF førte. Nu straffer vælgerne S-SF for at svigte deres løfter i "Fair forandring" og "Fair løsning", mener Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

- Venstre har valgt at være opposition på en helt anden måde, end Helle Thorning og Villy Søvndal præsterede. Selv da krisen ramte Danmark, krydsede de armene og udstedte en lang række løfter, som ikke er blevet til noget, siger Ellen Trane Nørby.

Vægerne støtter Venstre, fordi partiet vil skabe arbejdspladser. Støtten skyldes ikke, at venstrefløjens skuffede vælgere fravælger Socialdemokraterne og SF, mener Venstres politiske ordfører.

- Venstre gik frem ved seneste folketingsvalg. Siden 2001 har vi været landets største parti. Senest er vi blevet Danmarks største medlemsbaserede parti. Det oplever jeg som en meget stor opbakning til Venstre og den politik, vi fører, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.