Novo Nordisk fortsætter fremgang

Ledelse

31/10/13 9:10

Novo Nordisk skuffer heller ikke denne gang. Medicinalkoncernen tjener fortsat godt på medicin mod sukkersyge.

Novo Nordisk kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 24,7 milliarder kroner - en stigning på 22 procent i forhold til perioden sidste år.

Og fremgangen er noget, der får Novos topchef til at være godt tilfreds:

- Vi er glade for den vedvarende robuste økonomiske udvikling. Det er stadig vores portefølje af moderne insuliner og Victoza, der driver salgsvæksten, siger Lars Rebien Sørensen.

Resultat af den primære drift steg med 17 procent opgjort i lokale valutaer og med 10 procent i kroner til 24,1 milliarder kroner, viser Novos kvartalsregnskab.

Novo Nordisk tjente i årets første ni måneder 48,4 milliarder kroner på salg af diabetesmidler - og det er en stigning på ni procent i forhold til perioden sidste år.

Novo Nordisk er verdens førende virksomhed indenfor diabetesbehandling og har nu en global værdimarkedsandel på 27 procent mod 25 procent på samme tidspunkt sidste år, skriver koncernen i regnskabet.

Men det er ikke kun sukkersyge, som Novo Nordisk laver medicin mod. Koncernen producerer også Novoseven, der er behandling til at stoppe blødninger. Salget af dette præparat steg med syv procent til små syv milliarder kroner.

Novo Nordisk oplyser, at man vil redegøre detaljeret for forventningerne til 2014 i forbindelse med årsregnskabsmeddelelsen for 2013.

Men de foreløbige forventninger til 2014 indikerer på nuværende tidspunkt en høj etcifret vækst i salg og resultat af primær drift, begge dele opgjort i lokale valutaer, oplyser koncernen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce