Novo Nordisk fortsætter fremgang

Ledelse

31/10/13 9:10

Novo Nordisk skuffer heller ikke denne gang. Medicinalkoncernen tjener fortsat godt på medicin mod sukkersyge.

Novo Nordisk kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 24,7 milliarder kroner - en stigning på 22 procent i forhold til perioden sidste år.

Og fremgangen er noget, der får Novos topchef til at være godt tilfreds:

- Vi er glade for den vedvarende robuste økonomiske udvikling. Det er stadig vores portefølje af moderne insuliner og Victoza, der driver salgsvæksten, siger Lars Rebien Sørensen.

Resultat af den primære drift steg med 17 procent opgjort i lokale valutaer og med 10 procent i kroner til 24,1 milliarder kroner, viser Novos kvartalsregnskab.

Novo Nordisk tjente i årets første ni måneder 48,4 milliarder kroner på salg af diabetesmidler - og det er en stigning på ni procent i forhold til perioden sidste år.

Novo Nordisk er verdens førende virksomhed indenfor diabetesbehandling og har nu en global værdimarkedsandel på 27 procent mod 25 procent på samme tidspunkt sidste år, skriver koncernen i regnskabet.

Men det er ikke kun sukkersyge, som Novo Nordisk laver medicin mod. Koncernen producerer også Novoseven, der er behandling til at stoppe blødninger. Salget af dette præparat steg med syv procent til små syv milliarder kroner.

Novo Nordisk oplyser, at man vil redegøre detaljeret for forventningerne til 2014 i forbindelse med årsregnskabsmeddelelsen for 2013.

Men de foreløbige forventninger til 2014 indikerer på nuværende tidspunkt en høj etcifret vækst i salg og resultat af primær drift, begge dele opgjort i lokale valutaer, oplyser koncernen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.