Ny kommission skal rydde op i pensionsjunglen

Politik

14/05/2014 12:44

Suleman Haider

Regeringen nedsætter en ny pensionskommission, der skal finde frem til nyt pensionssystem i 2016.

Skatteminister Morten Østergaard (R) vil rydde op i pensionssystemets kringlede regler og marginalskatter på pensionsafkast på op til 130 procent. Det skriver Børsen.

- Vi har et ønske om at sikre, at det skal være attraktivt for alle danske lønmodtagere at spare op. Vi brug for at give det her så meget eftertanke, at vi sætter nogle af landets klogeste hoveder ind i kommissionen, siger skatteministeren til Børsen.

I den nye kommission skal uvildige eksperter finde frem til et nyt pensionssystem i 2016 og i øvrigt komme med anbefalinger til regeringen. Skatteministeren understreger dog på forhånd, at kommissionen hverken skal beskæftige sig med folkepensionen eller arbejdsmarkedspensionerne.

Arbejdet skal derimod fokuseres mod, hvordan man sikrer pension til de over 800.000 danskere, der ikke har nogen pension. 

Desuden skal der findes en løsning på de såkaldte modregningsregler, som betyder, at folk betaler op mod 130 procent i skat af deres pensionsafkast, fordi højere pension modregnes i offentlige velfærdsydelser.

Idéen med at nedsætte en pensionskommission møder bred opbakning fra pensionssektoren selv og fra Carsten Stendevad, der er administrerende direktør for ATP Pension, der forvalter 791 milliarder kroner af danskernes pension.

- Vi har et af verdens bedste pensionssystemer. Hvis vi også skal have det i fremtiden, må vi sikre, at det bedre kan betale sig at spare op for flere, og at endnu flere danskere får en tilstrækkelig pensionsopsparing, siger Carsten Stendevad til Børsen.

Skatteministeren har endnu ikke oplyst navnet på den nye kommissions formand eller øvrige medlemmer.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce