Odense bruger 130 millioner kroner på konsulenter

Politik

11/2/14 8:41

Borgmester Anker Boye (S) skal redegøre for, hvorfor kommunen i sparetider bruger millioner på konsulenter.

Mens politikerne i Odense Byråd fra 2010 og frem til i år har vedtaget besparelser for op imod en milliard kroner, har kommunens embedsmænd i samme tidsrum bestilt konsulentydelser for minimum 130 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det er godt nok mange penge, siger byrådsmedlem Alex Ahrendtsen (DF).

Han har derfor bedt borgmester Anker Boye (S) om en redegørelse, der kan lægges frem for byrådet.

Af de 130 millioner kroner er de 83 millioner kroner brugt på planlægningen af letbanen og omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade. De to projekter har krævet, at kommunen hentede højt specialiseret viden ind, siger stadsdirektør Jørgen Clausen fra Odense Kommune.

Derudover er der som minimum brugt 47 millioner kroner på at hyre konsulenter til at lave rapporter, analyser med mere under den daglige drift af kommunen.

Det undrer Bupl-formand på Fyn Lars Søgaard Jensen, der her udtaler sig på vegne af Kommunale Organisationers Samarbejde i Odense.

- Der er i forvejen ansat rigtig mange konsulenter i Odense Kommune. Så kommunen burde have den nødvendige ekspertise til at kunne drive organisationen. Der bør være en meget mere kritisk tilgang til det at hyre konsulenter, siger han.

Borgmester Anker Boye (S) har tillid til, at embedsmændene forvalter kommunens penge på ansvarlig vis. Også når det handler om eksterne konsulentydelser, skriver avisen

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.