Økolandbruget er på størrelse med Lolland-Falster

Bæredygtighed

18/09/2013 12:28

Der kommer flere og flere grise med "øko-krøller på halen", som fødevareministeren formulerer det.

Der går fremad med økologien i Danmark på flere områder.

Antallet af økogrise vokser, og det samme gør landets økologiske landsbrugsareal, som nu stort set svarer til størrelsen på Lolland-Falster.

Det økologiske produktionsareal nåede sidste år op på knap 183.000 hektar, og det er cirka 5000 hektar mere end året forinden, viser nye tal fra NaturErhvervstyrelsen.

- Vi er på rette vej med stigningen i det økologiske areal i 2012, men det er ikke nok. Der skal mere økologi på markerne og i danskernes maver, siger fødevareminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- Derfor har regeringen i regeringsgrundlaget sat et ambitiøst mål om at fordoble det økologiske areal frem mod 2020, tilføjer hun.

Fødevareministeriet kalder økologi for et "lille dansk eksporteventyr" med en samlet eksport, som nu har rundet én milliard kroner om året.

Bestanden af økologiske grise kom sidste år op på cirka 232.000 dyr, fremgår det af økologi-statistikken fra NaturErhvervstyrelsen, som udkommer hvert år.

- Danmark har fået mange flere økologiske grise de seneste år, men der er plads til endnu flere danske grise med øko-krøller på halen, siger minister Karen Hækkerup.

- Det er dejligt, at mange forbrugere ikke nøjes med at købe økologiske havregryn og gulerødder, men nu også vælger økologi, når de står ved køledisken, tilføjer hun.

Karen Hækkerup mener, at økologi både er godt, fordi landbruget bliver grønnere, og fordi arbejdspladser bliver bevaret samt skaber vækst i udkantsområderne, lyder det.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce