Pendlerfradrag forlænges til folk i yderkommuner

Politik

11/12/2013 12:16

Skatteministeriet retter op på fejl i lovgivningen, så pendlere i yderkommuner får transportfradrag forlænget.

Pendlere i 16 yderkommuner stod til at miste deres forhøjede transportfradrag ved årsskiftet. Det skyldes en teknisk fejl i lovgivningen, og det bliver der nu rettet op på.

Det oplyser skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

Som loven er i dag, er der nemlig en tidsmæssig begrænsning på det forhøjede transportfradrag på syv år. Det betyder, fradraget falder bort i 2014 for de pendlere, der har fået det siden 2007.

- Regeringen vil sørge for, at alle pendlere i en række af yderkommunerne får glæde af særfradraget frem til 2018.

- På den måde kan kommuner som Lolland, Brønderslev og Svendborg give deres borgere et klart incitament til at være fleksible i deres arbejdsliv, siger han.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), mener, at lovændringen er et skulderklap til de danskere, der gerne vil leve livet på landet og arbejde i byen.

- Det er en god dag for landdistrikterne, at regeringen nu retter denne fejl i lovgivningen. Regeringen har stort fokus på, at det skal være muligt at bosætte sig i alle dele af landet.

- Derfor skal der også være en økonomisk gulerod for de danskere, der er fleksible og finder arbejde uden for hjemmekommunens grænse, siger Carsten Hansen.

Med ændringen vil særfradraget gælde indtil 2018.

Pendlere, der ellers ville falde ud af systemet, vil kunne fortsætte med det forhøjede fradrag frem til da.

For nye pendlere, der kommer til i perioden 2014-18, gælder syvårsreglen dog fortsat, så man også vil få glæde af fradraget på den anden side af 2018, oplyser Skatteministeriet.

Fradragssatsen for folk i yderkommuner i 2013 var på 2,13 kroner per kilometer. I 2014 lyder beløbet på 2,10 kroner per kilometer.

Blandt de 16 yderkommuner er Lolland, Bornholm, Læsø, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn og Tønder.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce