Politiforbundet om Hækkerup: Ingen alarmklokker ringer

Politik

12/12/13 10:50

Den ny justitsminister har en klar profil, mener Politiforbundets formand, som forventer et godt samarbejde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts valg af Karen Hækkerup (S) til ny justitsminister vækker glæde hos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Jeg ser frem til et tæt og spændende samarbejde. Jeg har mødt hende tidligere og har bestemt forventninger til, at vi kan få et godt samarbejde. Jeg har bestemt ingen alarmklokker, der ringer. Tværtimod, siger han.

Karen Hækkerup har tidligere været retsordfører for Socialdemokraterne. I den forbindelse har Claus Oxfeldt mødt hende ved flere lejligheder og har kun rosende ord at sige om den kommende justitsminister.

- Hun har en skarp profil. Hun taler jo meget tydeligt, synes jeg. Min opfattelse er, at hun siger, hvad hun mener. Det kan jeg godt lide, lyder det fra formanden.

Skiftet i ministerstolen kommer dog uden tvivl samtidig til at få betydning for området, vurderer Claus Oxfeldt, som allerede har lagt billet ind på hurtigt at møde hende.

- Der vil nok blive en ny stil. Det er det jo, når der kommer en anden i sædet.

- Men jeg håber, at vi med det samme kan få et godt samarbejde, og jeg har allerede lagt besked i ministeriet om, at jeg gerne vil mødes med hende inden jul, hvis det kan lade sig gøre, siger han.

Den afgående justitsminister, Morten Bødskov (S), blev nærmest væltet for åben skærm, da Enhedslisten tirsdag efter et tre timer langt åbent samråd om retsudvalgets aflyste besøg på Christiania erklærede, at der ikke længere var tillid til justitsministeren.

Sammen med Villy Søvndals (SF) beslutning om at trække sig som udenrigsminister satte det gang i et større ministerpuslespil, som har resulteret i en større rokade.

Karen Hækkerup kommer fra posten som fødevareminister. Det er tredje gang i løbet af den nuværende regerings levetid, at Karen Hækkerup sætter sig i en ny ministerstol.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.