Forbundsformand Claus Oxfeldt

Politiformand: Unfair PET-kritik giver frustrerede ansatte

Politik

12/05/2015 11:16

Suleman Haider

Forbundsformand i Politiforbundet forstår frustration blandt PET-ansatte.

Hos Politiforbundet mener forbundsformand Claus Oxfeldt, at kritikken af PET efter redegørelsen af forløbet omkring terrorangrebet i København i februar er alt for fokuseret på de fejl, der blev begået.

- Det er så nemt at sidde flere måneder senere med løftet pegefinger og sige, hvad vi skulle have gjort. Derfor kan jeg sagtens forstå, at man er frustreret ude i PET. Det er, som om der skal placeres en abe, og det kan jeg godt forstå, at de er ærgerlige over.

- Man skal også hele tiden huske på, at den pågældende lørdag var der et minimalt antal politifolk på arbejde før skyderiet. Der skulle kaldes ekstra folk ind, siger Claus Oxfeldt.

Han tilslutter sig dermed tillidsmanden i PET, Jørgen Madsen, som siger til Berlingske, at PET er blevet gjort til syndebuk i medierne efter justitsminister Mette Frederiksens (S) pressemøde onsdag. 

Der er for meget fokus på de fejl, der blev begået, lyder det i Berlingske.

Medarbejderne i efterretningstjenesten er både utilfredse med at have mistet PET-chef Jens Madsen samt regeringens håndtering af Rigspolitiets redegørelse om angrebene mod Krudttønden og synagogen i København i februar, skriver Berlingske.

Ifølge forbundsformand Claus Oxfeldt handler det først og fremmest om at tage sig af forbundets medlemmer hos PET, som er frustrerede over forløbet efter redegørelsen om terrorangrebet i København.

- Selvfølgelig tager vi hånd om det, så godt vi kan. Det handler for os nu om at beskytte medarbejderne. Jeg kan godt forstå, at de er frustrerede, for de har leveret en kæmpe indsats gennem en årrække.

- Men når man har en PET-chef, der er gået, så er der ikke ret langt til, at kritikken falder tilbage på medarbejderne. Det kan jeg godt forstå, at de er ærgerlige over, siger Claus Oxfeldt.

Mest Læste

Annonce