Forbundsformand Claus Oxfeldt
Forbundsformand Claus Oxfeldt

Politiformand: Unfair PET-kritik giver frustrerede ansatte

Politik

12/5/15 9:16

Suleman Haider

Forbundsformand i Politiforbundet forstår frustration blandt PET-ansatte.

Hos Politiforbundet mener forbundsformand Claus Oxfeldt, at kritikken af PET efter redegørelsen af forløbet omkring terrorangrebet i København i februar er alt for fokuseret på de fejl, der blev begået.

- Det er så nemt at sidde flere måneder senere med løftet pegefinger og sige, hvad vi skulle have gjort. Derfor kan jeg sagtens forstå, at man er frustreret ude i PET. Det er, som om der skal placeres en abe, og det kan jeg godt forstå, at de er ærgerlige over.

- Man skal også hele tiden huske på, at den pågældende lørdag var der et minimalt antal politifolk på arbejde før skyderiet. Der skulle kaldes ekstra folk ind, siger Claus Oxfeldt.

Han tilslutter sig dermed tillidsmanden i PET, Jørgen Madsen, som siger til Berlingske, at PET er blevet gjort til syndebuk i medierne efter justitsminister Mette Frederiksens (S) pressemøde onsdag. 

Der er for meget fokus på de fejl, der blev begået, lyder det i Berlingske.

Medarbejderne i efterretningstjenesten er både utilfredse med at have mistet PET-chef Jens Madsen samt regeringens håndtering af Rigspolitiets redegørelse om angrebene mod Krudttønden og synagogen i København i februar, skriver Berlingske.

Ifølge forbundsformand Claus Oxfeldt handler det først og fremmest om at tage sig af forbundets medlemmer hos PET, som er frustrerede over forløbet efter redegørelsen om terrorangrebet i København.

- Selvfølgelig tager vi hånd om det, så godt vi kan. Det handler for os nu om at beskytte medarbejderne. Jeg kan godt forstå, at de er frustrerede, for de har leveret en kæmpe indsats gennem en årrække.

- Men når man har en PET-chef, der er gået, så er der ikke ret langt til, at kritikken falder tilbage på medarbejderne. Det kan jeg godt forstå, at de er ærgerlige over, siger Claus Oxfeldt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.