Politikere jubler over valgudskrivelse

Politik

27/5/15 7:53

Suleman Haider

Folketingsvalget udskrives onsdag, og politikerne i både rød og blå blok glæder sig.

Meldingen onsdag morgen om, at der udskrives valg til Folketinget, fik hurtigt politikerne i både rød og blå blok til tasterne på de sociale medier.

Her kommer et udpluk:

* Søren Pape Poulsen, formand for Konservative: - ‏Så er der valg! @KonservativeDK er klar til at give den gas i tre uger - for konservativ fremgang og for en borgerlig regering!, skriver han på Twitter.

* Politisk leder i Alternativet Uffe Elbæk: - Morgenkaffe. Og god symbolik på bordet. Op på valghesten de næste tre uger, skriver han på Twitter.

* Venstre: Venstre er klar til valgkampen. Vi er klar! Danmark har brug for en ny regering, skriver partiet på Twitter.

* Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen: Så skal der kæmpes, venner:) Håber I er klar!, skriver hun på Facebook, efter det står klart, at hun kommer på stemmesedlen og ikke falder på grund af Enhedslistens rotationsprincip. 

* Liberal Alliance: Vi går til valg på en 2025plan, som giver et friere, rigere og mindre bureaukratisk Danmark, skriver partiet på Twitter. 

* Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen: - Endelig valg! Glæder mig til tre ugers kampagne sammen med masser af gode Venstrefolk. Så skal nøglerne vindes tilbage!, skriver han på Twitter.

* Enhedslistens Stine Brix: - Så er der valg! Vi er klar i @Enhedslisten, skriver hun på Twitter.

* SF's retsordfører, Karina Lorentzen: - Tak til højrefløjen, som fængsler os alle til terrorsamråd kl. 8.30. Her kan vi så sidde og vente, til vi får officiel valgmelding, skriver hun på Twitter.

* De Radikales erhvervsordfører, Ida Auken: - Jeg glæder mig vildt til valget. Har det sådan lidt som Chris Anker Sørensen må have det om morgenen, inden Tour de France går i gang, skriver De Radikales Ida Auken på Twitter om valgudskrivelsen.

* Dansk Folkepartis socialordfører, Karina Adsbøl, Skulle til KBH, men nu bliver jeg i Jylland, vil ikke risikere en valgudskrivelse, mens jeg sidder fast i toget, skriver hun på Twitter.

* De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen: Så er det ud over stepperne for et borgerligt Danmark. Ned med skatten og op med humøret!, skriver han på Twitter.