Regeringen er tæt på at komme i mindretal om børnecheck

Politik

03/04/2014 10:31

Venstre og EL er parat til at sende regeringen i mindretal. Men der er stadig tid til at lande en aftale.

Regeringen er tæt på at komme i mindretal i den omdiskuterede sag om børnecheck til udenlandske EU-borgere.

Når Folketinget torsdag førstebehandler et beslutningsforslag fra Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der pålægger regeringen at følge det gamle optjeningsprincip for børnecheck, så vil et flertal udtale deres støtte.

- Hvis regeringen ikke har tænkt sig at tage det her alvorligt og gøre noget, så støtter vi det konservative beslutningsforslag, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

Regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, har stillet sit eget lovforslag i Folketingssalen, som går ud på helt at stoppe udbetaling af børnecheck til borgere, hvis børnene ikke bor i Danmark.

Men partiet er også klar til at støtte forslaget fra de borgerlige partier, siger socialordfører Finn Sørensen.

- Hvis der ikke, inden det kommer til afstemning, er skabt flertal for en anden løsning end den gældende lov, som VKO vedtog, så vil vi stemme for det konservative forslag, siger han.

Regeringen har stået fast på, at optjeningsprincippet, som først giver fuld ret til børnecheck efter to års ophold i Danmark, er i strid med EU-retten.

Og skatteminister Morten Østergaard (R) holder fast i, at man ikke vil følge et eventuelt flertal imod regeringen i Folketingssalen, fordi det vil være ulovligt.

Venstre håber da også på, at der kan laves en aftale, inden forslaget skal til endelig afstemning om nogle uger.

- Jeg håber da, at regeringen forstår den alvor, der er i Folketinget. At man ikke er tilfreds med den måde, der er handlet på. Og at man ikke er tilfreds med, at man ikke har stået op for danske interesser og sikret, at dansk børnecheck ikke bare er frit tilgængelig efter meget kort tid i Danmark.

- Hvis regeringen er enig i, at det er et politisk problem, så er vi enormt konstruktive i forhold til at finde en løsning, siger Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce