Regeringen venter moderat vækst næste år

Politik

12/12/13 10:42

Regeringen forventer en moderat vækst på 1,6 procent og et lille fald i bruttoledigheden næste år.

Dansk økonomi viser forsigtige forårstegn.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som torsdag fremlægger Økonomisk Redegørelse, der er regeringens vurdering af den økonomiske udvikling i Danmark og udlandet.

Den indeholder samtidig en prognose for dansk økonomi.

Regeringen forventer næste år en moderat vækst på 1,6 procent, og et lille fald i bruttoledigheden og et stigende privatforbrug.

- Dansk økonomi viser forårstegn. Det går ikke hurtigt, men det går fremad. Regeringen har blandt andet med vækstplanen og finansloven for 2014 forbedret virksomhedernes muligheder for at gribe opsvinget, siger Margrethe Vestager.

Regeringen har fire gange måttet nedjustere forventningerne til væksten i 2013. Oprindeligt var forventningen en vækst på 1,7 procent i år, men det ender i stedet med 0,4 procent, hvilket er lidt bedre end forventningen i august.

Økonomer siger normalt, at væksten skal op i nærheden af to procent, for at det for alvor kan mærkes på beskæftigelsen. Dermed er næste års vækst på 1,6 procent ikke nok til at ændre afgørende på bruttoledigheden.

Regeringens forventning er, at bruttoledigheden i år ender på 153.000 og næste år vil falde til 147.000.

- Vi har holdt hånden under beskæftigelsen gennem krisen. Samtidig skubber vi på alt det, vi kan med den økonomiske politik. Der vil stadigvæk være udfordringer, som vi skal håndtere, men grundlaget for optimisme bliver stadig mere solidt, siger Margrethe Vestager.

Danskernes privatøkonomi ser også lidt bedre ud - i hvert fald forventer regeringen, at danskerne nu vil begynde at bruge flere penge.

Privatforbruget vokser med 0,5 procent i år og 1,3 procent i 2014, lyder regeringens forudsigelser.

Også når det gælder boligpriserne er der udsigt til stigning. Regeringens regnestykke lyder på, at boligpriserne på énfamiliehuse i år stiger med 2,5 procent og næste år også vil stige med 2,5 procent.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.