Carl Holst slipper for yderligere ballade om regionens brug af Waterfront

Region frikendt for at modarbejde Kattegat-forbindelse

Politik

04/09/2013 11:40

Nick Allentoft

Det var fuldt ud lovligt, at Waterfront lavede dårlig PR for en Kattegatbro, fastslår Statsforvaltningen.

Der bliver ikke rejst tilsynssag mod Region Syddanmark, som har hyret det omstridte pr- og kommunikationsbureau Waterfront til at kæmpe for de syddanske interesser ved blandt andet at modarbejde en Kattegat-forbindelse.

Det fastslår Statsforvaltningen i en udtalelse til Region Syddanmark.

- Region Syddanmark har ikke givet misvisende eller urigtige oplysninger om andre regioners projekter, skriver Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen skriver videre, at Kattegatkomitéens metoder minder om dem, som regionen og de 22 syddanske kommuner har anvendt til at synliggøre deres interesser.

- Statsforvaltningen har også noteret sig, at de regionale udviklingssynspunkter for den trafikale infrastruktur, samt metoderne til synliggørelsen, ikke er væsentligt forskellig fra Kattegatkomitéens formål, opgaver og metoder.

Dommen vækker tilfredshed hos regionrådsformanden i Syddanmark, Carl Holst (V).

- Jeg er selvfølgelig glad for Statsforvaltningens afgørelse. I Syddanmark mener vi altså, at vi skal have gjort noget ved trængselsproblemerne på tværs af Fyn og op gennem Jylland, før vi kaster os ud i en investering på 100 milliarder kroner til en Kattegatbro.

- Det er blot det synspunkt, vi i regionen og de 22 syddanske kommuner har kæmpet for at få frem i debatten, siger Carl Holst til Regions Syddanmarks hjemmeside.

I april bad Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, indenrigsminister Margrethe Vestager om at forholde sig til, at regionen havde hyret Waterfront "for at skabe bevidst dårlige nyheder om Kattegat-komitéens arbejde."

Ministeren fandt det ikke rimeligt, at en region modarbejdede andre offentlige myndigheders opgavevaretagelse, og hun orienterede derfor Statsforvaltningen.

Da samarbejdet mellem regionen og Waterfront blev sat i stand i foråret 2011, undlod Region Syddanmark - i strid med loven - at sende opgaven i udbud.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce