- Bjarne Corydon er nødt til at løsne lidt af grebet om statens tegnebog, lød det fra regionernes formand i maj. Foto: Mette Kleis Kristoffersen
- Bjarne Corydon er nødt til at løsne lidt af grebet om statens tegnebog, lød det fra regionernes formand i maj. Foto: Mette Kleis Kristoffersen

Regionerne må bruge syv milliarder kroner til anlæg

Infrastruktur

03/6/14 8:52

Freja Eriksen

Regeringen og Danske Regioner er enige om en budgetaftale for 2015.

Regeringen og regionerne er blevet enige om rammerne for næste års økonomi.

Regionerne kan næste år investere syv milliarder kroner i anlæg. Det er det næsthøjeste beløb siden 2007 og aftalt i budgetforhandlingerne for 2015, erfarer Ritzau.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), gik ind til forhandlingerne med sin partifælle finansminister Bjarne Corydon med krav om ekstra penge til både drift og anlæg.

- Bjarne Corydon er nødt til at løsne lidt af grebet om statens tegnebog, hvis der fortsat skal være kvalitet i det danske sundhedsvæsen, lød det fra regionerne formand i begyndelsen af maj.

Bent Hansens udgangspunkt var op mod en milliard kroner mere på driften og en halv milliard kroner på anlæg.

Svaret lød dengang fra finansministeren:

- Nu er der godt styr på situationen, så hvis vi ser frem mod 2020, så er der et lille råderum til at gøre tingene bedre.

Senere tirsdag forhandler regeringen med kommunerne om budgettet for 2015.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.