S-borgmester: Partitoppen har ikke lyttet nok

Politik

24/04/2014 09:30

Freja Eriksen

Mette Frederiksen (S) har ret i, at der er en kløft mellem partiet og dets kernevælgerne, siger S-borgmester.

Den socialdemokratiske partitop har ikke lyttet nok til vælgerne.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) bakker sin partifælle beskæftigelsesminister Mette Frederiksen op, efter at hun i et stort interview med dagbladet Børsen torsdag har understreget, at det ikke er vælgerne, den er gal med, når den socialdemokratiske krise skal forklares.

- Den kløft, som Mette Frederiksen nævner, at der er mellem partiet og de socialdemokratiske vælgere, den er reel nok, siger Ole Bjørstorp til Ritzau.

- For vælgerne har ikke fået svar på de bekymringer, som vi alle sammen har rundt omkring, siger han blandt andet med henvisning til de omdiskuterede danske velfærdsydelser, som EU-borgere har ret til.

Mette Frederiksen siger i interviewet, at "det ikke er fair", når EU-borgere dukker op ved den danske grænse og i løbet af ganske få dage får adgang til ydelser, "som vi har brugt generationer på at bygge op".

Og det er Ole Bjørstorp enig med ministeren i:

- Jeg mener, at Socialdemokraterne skal sige, at de vil kæmpe for de danske velfærdsrettigheder, og at det ikke er EU, der skal gå ind og overtage dem. 

- Det er sådan nogle banale ting, men frygten i befolkningen er, at det gør Socialdemokraterne ikke godt nok, siger vestegnsborgmesteren.

Spørgsmål: Lytter partiets ledelse ikke nok til vælgerne?

- Det har de jo ikke rigtig gjort i de første år (ved magten, red.). Men det er som om, at det er ved at gå op for dem, at der må ske noget og se, om man kan få samling på det, siger han.

Mette Frederiksen beskrives som Socialdemokraternes kronprinsesse og favorit til at overtage posten som partiformand efter Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce